SKILLET NA VIER JAAR WEER IN DE 013

Facebookrssmail

Ondanks dat het moederdag is én dat de kampioenswedstrijd van het Nederlandse voetbal wordt gespeeld, is het enorm druk in de 013. Skillet heeft zo goed als de Mainstage uitverkocht en ze staan na vier jaar eindelijk weer eens op het podium in Tilburg. Uiteraard staan ze hier niet alleen, Eva Under Fire en Like A Storm zijn mee om het voorprogramma te verzorgen.

EVA UNDER FIRE


De avond wordt om 20uur geopend door de Amerikaanse band Eva Under Fire. Met een mix van rock, metal en pop weten zij het publiek goed op te warmen. De muziek slaat aan bij een groot deel van de zaal en er wordt door de meeste mensen dan ook fanatiek meegeklapt en gesprongen. Wanneer er een cover van ‘We Will Rock You’ van Queen wordt ingezet, gaat het publiek volledig los en wordt er keihard meegezongen. De band zit vol energie en weet dan ook zeker een goede indruk achter te laten.

LIKE A STORM


Als het podium in een rap tempo van slechts 15 minuten wordt omgebouwd, is het alweer tijd voor de volgende band van de avond. De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Like A Storm staat vooral bekend om hun didgeridoo-infused metal. Ook deze band weet het publiek lekker mee te krijgen en op de voorste rijen zijn ook zeker een aantal fans te spotten. Muzikaal zit het optreden goed in elkaar en de vocalen klinken goed. Op een gegeven moment verdwijnt de zanger zelfs in het publiek om daar zijn kunstje te laten horen. Het publiek is zeker opgewarmd voor Skillet.

SKILLET


Dan is het eindelijk tijd voor de headliner van vanavond. Waar de band begonnen is in de christelijke muziekscene, zijn ze nu bijna niet meer weg te denken ik het rockgenre. Skillet is misschien zelfs één van de meest succesvolle rockbands van deze generatie. De band is enorm dynamisch en dat is vanavond ook zeker te zien. Ze zitten vol energie en stuiteren het gehele podium over.

Muzikaal zet de band een strak optreden. Om eerlijk te zijn, zijn we ook niet anders van Skillet gewend. Zo worden er kneiterharde solo’s gespeeld en is iedere noot van vocalist John Cooper zuiver. Daarnaast spelen ze een gevarieerde setlist met nummers van verschillende albums, zoals onder andere ‘Undefeated’, ‘Comatose’, ‘Not Gonna Die’ en ‘Hero’. De laatst genoemde wordt ingeleid door een mooi intro over mental health en hoe de band van iedereen houd, waar je ook mee struggled.

Naast dat het optreden muzikaal lekker klinkt, maakt de band ook gebruik van een mooie lichtshow en hebben zij schermen ingezet om het plaatje compleet te maken. Tijdens de gehele avond wordt er goed meegezongen, gedanst en af en toe ook lekker gemosht. Al met al kun je zeggen dat het een geslaagde avond was. Laten we hopen dat we niet opnieuw vier jaar moeten wachten op een optreden in Tilburg.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ