Attila start Europese tour energiek in Willemeen

Facebookrssmail

Het is 24 februari als Attila zijn Europese tour start in de Willemeen in Arnhem. Waar deze tour eerst nog plaats zou vinden met Traitors en Our Hollow, Our Home, heeft men voor beide bands op het laatste moment nog vervanging moeten vinden door problemen. Hierdoor speelde Attila vanavond samen met For I am King en Dropout Kings als vervangers, en oorspronkelijke supports Ghost Iris en Stain the Canvas.

Het is aan Stain the Canvas om rond half 7 deze avond te openen. De Italiaanse jongemannen betreden het podium in matchende, licht gescheurde roze jasjes. Startend lijkt de band nogal ongeïnteresseerd, maar de band lijkt gedurende de set op te warmen, evenals het aanwezige publiek. De heren spelen een interessante mix tussen een tal van genres, met een redelijk aantal effecten over de vocals heen. Voor hoe jong de band is zet hij een relatief sterke set neer, en muzikaal is dit een band die in de toekomst groter kan groeien.

Het Deense Ghost Iris timmert al een aantal jaartjes naar zijn weg omhoog, en laat direct weten wat voor energie ze verwachten als de gitarist nog voor de set begint met crowdsurfen. Het duurt dan ook niet lang voor er een stevige pit geopend word, die gedurende vrijwel de hele set door blijft razen. Ondanks het niet helemaal lekker afgestemde geluid weten de heren een sterke, energieke set neer te zetten.

Als volgende is de beurt aan het Amerikaanse Dropout Kings. Waar de band zelf erg actief is en tevreden lijkt met de set, is het geluid ook bij deze set niet goed gebalanceerd, waarbij vooral de bass overheerst. Ondanks het feit dat vocalist Adam Ramey meerdere keren tussen het publiek springt, krijgt de band toch minder beweging in het publiek dan Ghost Iris.

Laatste support act van de avond is het Nederlandse For I am King. Waar de band vorige week zijn eigen ‘Crown’ release tour nog afsloot, staan ze vanavond vol energie het publiek op te warmen voor Attila. Vocaliste Alma weet zoals altijd het publiek (wat duidelijk honger heeft, na veelvuldig geroep over dingen als aardappels en ketchup) goed te vermaken. Het lukt For I am King wel om een pit te starten, maar deze blijft helaas niet de volledige set gaan; wellicht probeert men energie te sparen voor de hoofdact.

Die hoofdact is natuurlijk niemand minder dan Attila. Hoewel de band wat later op het podium stapt dan oorspronkelijk geplant, duikt deze er direct met volle vaart in met een trio aan nummers van album ‘About That Life’ (het gelijknamige nummer komt later nog terug). De band is zelf erg actief en ook het publiek doet hier aan mee; een gigantische mosh pit wordt direct gestart. Muzikaal zit de set goed in elkaar en ook vocalist Fronz zelf lijkt goed in vorm op deze avond. Naast de Gouwe (niet zo) Ouwe is er gelukkig ook plek voor wat muziek van het laatste album ‘Closure’, in de vorm van ‘Metalcore Manson’, ‘Cancelled’ en ‘Anxiety’.

Al met al was het een geslaagde avond, waarop alle bands stuk voor stuk een energieke, entertainende set hebben neergezet.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ