Mezzrow – Summon the demons

Facebookrssmail

Alweer een thrashband welke een eeuwigheid uit beeld is geweest. Deze keer gaat het om het Zweedse Mezzrow. Opgericht in 1987 wordt in 1990 het enige plaatwerk uitgebracht, ‘Then came the killing’. In die tijd als thrashband jouw debuut uitbrengen is de totaal verkeerde timing, omdat dan de grunge over de wereld begint te razen en ook Mezzrow is één van de vele relatief onbekende bands die het loodje legt. Maar dan is er dus zomaar weer een teken van leven van Mezzrow en zo verschijnt dan in 2023 hun tweede full-album, ‘Summon thy demons’.

Het album zoals je van een thrashband mag verwachten, met een furieus nummer, ‘King of the infinite void’. Al snel verneem je wel een Zweedse thrashgeluid, een vergelijking met landgenoten Defiatory dringt zich ook op, mede ook door de zang van Uffe Pettersson en met die vergelijking qua geluid ook met Testament, wat ook weer niet geheel verwonderlijk is, omdat drummer Jon Skare ook drumt in Defiatory. Maar met het noemen van Testament is het ook logisch dat je een Bay Area-geluid, temeer omdat qua riffing er ook zo nu en dan Exodus-invloeden te horen zijn. Het album speelt zich veelal in hoog tempo af, maar er wordt ook frequent gas terug genomen wat de luisterbaarheid ten goede komt. Stuk voor stuk prima nummers met kop en staart, fraai riffwerk en gitaarsolo’s maken dat het bevlogen klinkende album prima weg luistert. ‘Blackness fell upon the world’ is door het akoestische begin en afwijkende stukken door het nummer heen een anders klinkend nummer.

Met een album wat redelijk dicht bij Testament in de buurt komt, moet je geen vernieuwing verwachten, maar gewoon een prima thrashalbum, wat met een zeer goede open en moderne productie een kleine 50 minuten genieten is. 81 / 100 (Fireflash Records)

Bandleden

 • Uffe Pettersson – Vocals
 • Magnus Soderman – Lead Guitars
 • Ronnie Bjornstrom – Guitars
 • Conny Welen – Bass
 • Jon Skare – Drums

Tracklist

 1. King of the infinite void
 2. Through the eyes of the ancient gods
 3. Summon the demons
 4. What is dead may never die
 5. De mysteriis immortui
 6. Beneath the sea of silence
 7. On earth as in hell
 8. Blackness fell upon the world
 9. Dark spirit rising
 10. The end of everything
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ