Tyketto zet een dijk van een show neer in de Bosuil

Facebookrssmail

Op deze mooi zomerse vrijdagavond begeef ik me naar de Bosuil waar de semi-legendarische Hardrock-band Tyketto na een gedwongen afwezigheid van ruim drie jaar veroorzaakt door de Corona-pandemie ons gaat verblijden met een optreden. Ondanks het uitbrengen van geweldige albums en een handvol succesvolle singles heeft Tyketto nooit de status verkregen die menig kwalitatief slechtere bands wel hebben bemachtigd.

Vooral de eerste 2 albums ‘Don’t Come Easy’ en ‘Strength In Numbers’ zijn ware meesterwerkjes. Om het publiek op te warmen voor zover dat nog nodig is op deze zomerse avond heeft Tyketto de Belgische band Wildheart gevraagd. Onze zuiderburen spelen een goede set bestaande uit eigen werk wat muzikaal goed aansluit bij hoofd-act Tyketto. Wildheart heeft er duidelijk veel zin in en de beide gitaristen soleren er ondersteund door de solide maar niet bijster creatieve ritmesectie lustig op los. De zanger kwijt zich ook naar behoren van zijn taak en krijgt het publiek regelmatig aan het klappen en schreeuwen. Al met al dus een goede opwarmer.

Na een korte ombouwpauze komen de heren van Tyketto het podium op om de inmiddels goed gevulde Bosuil te verwennen met een fantastisch optreden. Alle ‘hits’ zoals ‘Rescue Me’, ‘Strength In Numbers’ en afsluiter ‘Forever Young’ komen voorbij. Ook worden er 2 nummers van Waysted, de band van zanger Danny Vaughn voordat hij in 1987 Tyketto oprichtte, gespeeld. ‘Heaven Tonight’ en het machtige ‘Heroes Die Young’ voor mij samen met ‘Strength In Numbers’ de hoogtepunten van deze avond. Zonder afbreuk te doen aan de rest van het gespeelde materiaal overigens.

Enigszins verrassend is de UFO-cover ‘Mother Mary’ en ‘Sail Away’ wordt halverwege omgebogen tot ‘Listen To The Music’ van de Doobie Brothers om vervolgens na een paar minuten meegezongen te zijn door het enthousiaste publiek weer hervat wordt met het resterende deel van ‘Sail Away’. Ook worden er wat rustpuntjes ingebracht zoals bijvoorbeeld ‘The Last Sunset’ waarbij Danny Vaughn’s imposante stem de hoofdrol mag vertolken. De goede man is inmiddels 61 jaar maar klinkt nog altijd als in zijn beste jaren. Als rond middernacht de laatste klanken van ‘Forever Young’ gespeeld worden kan iedereen meer dan tevreden naar huis gaan. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ