Ghost in AFAS Live

Facebookrssmail

Afgelopen zondag was de Bijlmer ArenA in Amsterdam het toneel van een bijzonder contrast. Aan de ene kant van de Bijlmer waren roze hoeden en glitterpakjes te bezichtigen van wachtende Harry Styles fans, terwijl aan de andere kant fans van Ghost zich naar de ingang begaven, gekleed in het zwart en met geschminkte gezichten. 

Op 4 juni 2023 gaf Ghost een wervelend concert in AFAS Live in Amsterdam. Helaas begon de avond wat stroef voor vele fans. Er problemen met het treinverkeer rondom Amsterdam, waardoor veel fans te laat of helemaal niet konden komen. Daarnaast was het erg druk vanwege de show van Harry Styles in de naastgelegen Arena, waardoor er een chaotische sfeer heerste.

Desondanks liet het voorprogramma Halestorm al zien wat ze waard waren. Inmiddels in Halestorm al lang geen onbekende meer in de Nederlandse metal scene en werd de band met open armen ontvangen door het publiek. De Amerikaanse rockband wist de sfeer goed op te warmen met hun krachtige performances en strakke instrumentale spel.

Na het voorprogramma was het tijd voor het hoofdevenement: Ghost. Het Zweedse metal collectief betrad het podium en het was duidelijk dat het publiek klaar was voor een spectaculaire show. Het podium was indrukwekkend aangekleed met een glas-in-lood backdrop van een kerkraam en er waren diverse special effecten, waaronder vuurwerk. De sfeer zat er meteen goed in bij de fans.

Zanger ‘Papa Emiritus’ was een ware showman en wist het publiek te vermaken met zijn uitbundige performance. De bandleden, bekend als de ‘nameless Ghouls’, speelden strak en samen vormden ze een tight unit. De lange setlist met nummers als Kaisarion, Faith en Call Me Little Sunshine was een geweldige mix van oud en nieuw materiaal en liet horen hoe veelzijdig de band is.

Tijdens het concert van Ghost kwamen er enkele hoogtepunten voorbij, namelijk de Genesis cover Jesus He Knows Me, Ritual, He Is en Mummy Dust. het publiek zong luidkeels mee en de sfeer was fantastisch. Ook de toegift met Kiss the Go-Goat, Dance Macabre en Square Hammer was een groot spektakel.

Helaas viel het treinverkeer aan het eind van de avond weer uit, waardoor veel concertgangers gestrand waren in Amsterdam. Gelukkig was er een positieve heldenactie van Mojo, de organisator van het concert, die de Ziggo Dome opende voor onderdak. Veel mensen sliepen daar de nacht door voordat ze de volgende ochtend terug konden reizen. Al met al was het een geweldige avond vol rock & roll en werd het publiek getrakteerd op een lange setlist. Het was weliswaar een avond die bij sommigen in het teken stond van logistieke problemen, maar de band wist alles goed te maken met hun fantastische optreden. Het was dan ook zeker een concert om niet snel te vergeten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ