Okkie Huijsdens Memorial

Facebookrssmail

“Music is a way of life”; dat was het zeker voor Okkie Huijsdens.  Zijn leven lang was hij de drijvende kracht achter tal van artiesten en collega-musici, hij overleed echter op 6 september 2014. Buiten zijn “werk” (wat hij echter nooit zo ervaarde) speelde hij in o.a. talloze succesvolle bands zowel als bassist, toetsenist en lead-zanger. Een kleine greep hiervan zijn o.a. De Mega’s, Heart (destijds met Patricia Paay), Limousine, The President en Rainbow Train. 

Okkie 2

Met “Stars on 45” bereikte hij zelfs een nr.1 notering in de hitlijsten en in het buitenland stonden ze ook hoog genoteerd. Zijn “gouden stem” is dan ook op talloze producties te horen van zowel minder bekende dan wel vele bekende artiesten, commercials en leaders . Ook begeleidde Huijsdens Sandra Reemer tot twee keer toe bij haar deelname aan het Euro Songfestival (1976 en 1979) en ook Mouth and McNeal (1974).

Buiten dit alles was hij een zeer gewaardeerd en talentvol sound-engineer en stond garant voor grote successen zoals Falco, Suzi Quarto, Rob de Nijs, De Toppers, Willeke Alberti, Paul de Leeuw, en nog zovele anderen; kortom; Okkie Huijsdens was en blijft een multi-talent, zijn muziek mag dan ook zéker niet vergeten worden!

Zelf was Okkie Huijsdens niet zo weg van de “rode lopers” en van in de spotlight’s staan, hij vond dit altijd maar “geneuzel” zoals hij dit noemde. Een uitzondering daargelaten echter; de Edison uitreiking populair 1984 voor The President en de uitreiking(en) van diverse gouden platen die hij mede op zijn naam kon zetten. Zijn geliefden, vrienden, bekenden, muzikale vrienden en kennissen hebben bedacht dat zijn muzikale leven gevierd moet worden, we gaan proosten op ál het moois wat hij ons heeft gebracht en koesteren de herinnering van een waardevol musicus en man met een “open mind”.

Op donderdag 5 november 2015 (zijn geboortedag) zal in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede een memorial-avond gehouden worden waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan het Kankerfonds. De kaarten zullen €. 10 p.p. bedragen incl. welkomsdrankje en div. hapjes tussendoor.

Voor meer info w.b.t. het reserveren van kaarten of wilt u een muzikale bijdrage leveren die avond stuur een bericht aan nanagency@live.nl. Maar u kunt ook de originele facebook pagina bezoeken van Okkie Huijsdens waar u meer info kunt vinden en als u de pagina ‘liked’ dan krijgt u automatisch de komende up-dates.

De avond, dat zeker een happening gaat worden, wordt georganiseerd door Rob Bolland, Toine & Nancy van der Linden en Jolanda Huijsdens.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ