Tenration – Le Berceau des Dieux

Facebookrssmail

Zo vaak kom je geen Franse metalbands tegen, vorig jaar besprak ik nog het fantastische debuutalbum van Rising Steel, nu dan het zuid-Franse Tentation. Hoewel opgericht in 2012 en vanaf 2014 dezelfde bezetting, krijgen wij nu pas het debuutalbum voorgeschoteld, daarvoor worden er een EP en 2 singles uitgebracht. Volgens de bijgeleverde bio gaat Tentation met haar muziek terug naar de jaren ’80, Iron Maiden en Mercyful Fate worden als invloeden genoemd, naast onder andere hun Franse collega’s Sortilege. Daarnaast is onderscheidend aan hun muziek dat er in hun moedertaal gezonden wordt.

Gelijk bij openingsnummer ‘L’Exode’, een licht uptempo nummer met een oldschool gitaarriff, waan je je inderdaad in de jaren ’80 en door de Franstalige teksten moet je zeker denken aan Franse topbands uit die tijd als Warning, H-Bomb en met name Sortilege. Opvolger ‘Le Couvent’ is een heerlijke snelle semi-speedmetalsong met vette riff, heerlijk tussenstuk en refrein en fraai melodieus gitaarwerk, het korte gesproken tussenstuk had alleen niet gehoeven. Na het overbodige instrumentaaltje ‘Interlude’ komt de midtempo beuker ‘Le Taureau d’Airain’ met onder andere fraai scheurend gitaarwerk. ‘Conquerants’ vervolgt dan weer uptempo met een heerlijke gitaarsolo. Uiteraard ontbreekt bij een oldschool metalband een ballad niet, ‘Baldr’ opent rustig om tegen het einde te ontvlammen. ‘Blanche’ is weer een uptempo nummer met een Judas Priest-achtige riff. Hoogtepunt van het album is het afsluitende ‘Heavy Metal’, wat uptempo en rauw opent om na een geweldig basloopje en een brute schreeuw te vervolgen in een gruwelijk vet speedmetal nummer, wat lekker agressief klinkt mede door de vocalen van enkele gastzangers, een geweldige nekkenbreker.

Tentation brengt een prima oldschool jaren ’80 album uit, weliswaar niets nieuws onder de zon, maar gewoon veel goede nummers, prima muzikanten, goede productie met een echt jaren ’80-gevoel. Kritiekpunten zijn zanger Patrice, hij heeft het bij het lage en sommige hoge uithalen soms moeilijk, de achtergrondkoortjes zijn soms wel net iets ‘te’ en 2 totaal overbodige instrumentale intermezzi. (83/100)(Gates of Hell Records)

Tracklist

  1. L’Exode
  2. Le Couvent
  3. La Chute des Titans
  4. Interlude
  5. Le Taureau d’Airain
  6. Conquerants
  7. Baldr
  8. Blanche
  9. L’Enfant de gosthal
  10. Heavy metal

Line up

Patrice Rohee                   –              Vocals

Guillaume Dousse           –              Guitars

Guillaume Pastor             –              Bass

Laurent Metivier              –              Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ