Nervosa – Jailbreak

Facebookrssmail

Jailbreak is het vijfde album van deze all female Thrash/ Melodic Death band. Opgericht in 2010 door het enige overgebleven originele bandlid Prika Amaral, die op ‘Jailbreak’ ook weer de zang voor haar rekening neemt en drumster Fernanda Terra. De oorspronkelijke bandleden waren allemaal afkomstig uit Brazilië maar Nervosa is tegenwoordig al lang geen Braziliaanse band meer. Prika Amaral heeft zich versterkt met dames die afkomstig zijn uit Zuid-Oost Europa.

‘Jailbreak’ is opgenomen als drietal. De uit Griekenland afkomstige gitariste Helena Kotina heeft ook de baspartijen op ‘Jailbreak’ ingespeeld. Bassiste Hel Pyre is later bij de vand gekomen toen de opnames van ‘Jailbreak’ al voltooid waren. De teksten van ‘Jailbreak’ handelen over het heft in eigen handen houden en je niet laten beperken door opgelegde regeltjes of meningen van anderen. Om heel eerlijk te zijn ben ik nooit echt fan geweest van Nervosa. Speltechnisch is het allemaal altijd dik in orde. Ook nu weer op ‘Jailbreak’ met weer een volledig verschillende bezetting maar we hebben het allemaal al eerder gehoord. De nummers bevatten alle elementen die dat soort nummers nodig hebben. Breakdowntje hier, gitaarsolootje daar maar op een enkele uitzondering daar gelaten heeft Nervoza maar weinig nummers die echt de grauwe middenmoot ontstijgen.

Ook het vertrek van Diva Satánica is een aderlating. De zang van Prika Amaral is weliswaar ‘evil’ maar is evenals de muziek op het album erg eentonig en één-dimensionaal. Exodus gitarist en Thrash-icoon Gary Holt speelt mee op ‘When The Truth Is A Lie’ en Lena Scissorhands zingt mee op ‘Superstition Failed’. Martin Faria is verantwoordelijk voor het goede geluid.

Nervosa heeft met ‘Jailbreak’ een kwalitatief goed Melodic Death album afgeleverd waar fans van Arch Enemy zeker mee uit de voeten kunnen. Hou je van de muziek van deze band mag je bij mijn eindoordeel 10 tot 15 punten optellen. Ik kom helaas voor Nervoza niet hoger dan (65/100) (Napalm Records)

Track List

1 Endless Ambition (3:23)

2 Suffocare (3:40)

3 Ungrateful (3:05)

4 Seed Of Death (4:28)

5 Jailbreak (3:26)

6 Sacrifice (3:29)

7 Behind The Wall (3:24)

8 Kill Or Die (3:19)

9 When The Truth Is A Lie (featuring Gary Holt)(3:19)

10 Superstition Failed (featuring Lena Scissorhands) (3:26)

11 Gates To The Fall (4:12)

12 Elements Of Sin (3:47)

13 Nail The Coffin (3:46)

Line Up

Prika Amaral – Guitars, Vocals

Michaela Naydenova – Drums

Hel Pyre – Bass

Helena Kotina – Guitars 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ