Blackbird Angels – Solsorte

Facebookrssmail

Het voordeel van het schrijven voor een Metal magazine is dat je muziek te horen krijgt die je anders waarschijnlijk nooit of veel te laat op de radar had gekregen. Dat geldt zeker voor dit album. Blackbird Angels is een nieuw project en band gevormd door gitarist Tracii Guns (L.A. Guns) en zanger/bassist Todd Kerns (Slash/Myles Kennedy). Blackbird Angels wordt gecompleteerd door multi-instrumentalist en producer Adam Hamilton die drumt op dit album en dit ook al deed bij L.A. Guns. Live zullen bassist Johnny Martin (L.A. Guns) en drummer Sam Bam Koltun (Faster Pussycat) het trio bijstaan.

De muzikale nalatenschap van Tracii Guns is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de jaren 80, waarin hij furore maakte bij Guns ‘n’ Roses en L.A. Guns. Op Solsorte eert Guns de groepen die hem beïnvloed hebben als tiener. En dat zijn Led Zeppelin met Guns grote held Jimmy Page, Peter Frampton, Bad Company en late jaren 70 Journey. Met enige scepsis begin ik aan dit album aangezien de laatste paar releases van L.A. Guns baas Tracii Guns me toch wat tegenvielen. Zijn project Sunbomb met Stryper’s Michael Sweet was teleurstellend en ook het laatste L.A. Guns album ‘Black Diamond’ viel tegen en was niet van de hoge kwaliteit die we van L.A. Guns gewend zijn.

Gelukkig worden mijn bange voorgevoelens niet bevestigd. ‘Solsorte’ is een ijzersterk Classic Rock album geworden dat hoog gaat eindigen in mijn jaarlijst. De muziek is het nog het beste te omschrijven als bluesy Classic Rock met een vleugje jaren 80 Glam Rock. Alle nummers staan als een huis en klinken ondanks de retro-invloeden totaal niet gedateerd of ouderwets. Ook het geluid is dik in orde. Er staan drie geweldige ballads op ‘Solsorte’ waarvan het emotionele ‘The Last Song’ (wat overigens niet het laatste maar het voorlaatste nummer van het album is, maar dit terzijde) de beste is.

De twee nummers die er voor mij boven uitsteken zijn het korte ‘Coming In Hot’ en het ultra heavy nummer ‘Unbroken’ dat gedragen wordt door het inventieve en intens gespeelde drumwerk van Adam Hamilton. Het is te hopen dat de evenementenorganisatoren hun best gaan doen om deze band naar Europa te halen. Ik kijk vol verwachting uit naar het volgende album (90/100) (Frontiers)

Tracklist

 1. Shut Up (You Know I Love You) (3:26)
 2. Mine (All Mine) (3:45)
 3. Worth The Wait (5:05)
 4. Coming In Hot (2:56)
 5. On And On / Over And Over (4:48)
 6. Only Everything (4:36)
 7. Broken In Two (3:09)
 8. Better Than This (5:12)
 9. Unbroken (5:06)
 10. The Last Song (5:16)
 11. Scream Bloody Murder (3:37)

Lineup

 • Tracii Guns – Guitars
 • Todd Kerns – Vocals, Bass
 • Adam Hamilton – Drums

Live musicians:

 • Johnny Martin – Bass
 • Sam Bam Koltun – Guitars
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ