Domkraft – Sonic Moons

Facebookrssmail

Ik ben geen expert in het Stoner/Doom/Sludge-genre maar het Zweedse Domkraft schijnt één van de grote jongens te zijn in dit subgenre. Als dat zo is blijven ze dat ook zeker met hun 4e album ‘Sonic Moons’. Het album bevat 7 nummers die zoals het een Stoner Rock album betaamt alle 7 ruim over de 4 minuten klokken.

Alle nummers zijn hypnotiserend, psychedelisch maar bovenal heavy en bevatten tevens genoeg agressie om het voor de ‘gewone’ metalfan, waar ik mezelf ook onder schaar, interessant te houden.

‘Sonic Moons’ klinkt voor een Stoner/Doom album ook redelijk gevarieerd. Opener ‘Whispers’ is overwegend rustig waarin wel harde agressieve stukken geïntegreerd worden. Denk aan Hawkwind meets Mastodon. ‘Slowburner’ (goede titel trouwens) is het meest recht toe recht aan nummer maar wordt met zoveel overtuiging gespeelt dat de aandacht zeker niet verslapt. Dit nummer is tevens de eerste single wat een goede keuze is aangezien dit ‘Slowburner’ het meest toegankelijke nummer van ‘Sonic Moons’ is.

Beste nummers: opener ‘Whispers’ vanwege de dynamiek, ‘Slowburner’ dat vol overtuiging en passie gebracht wordt en het ultra- heavy ‘Black Moon Rising’ met een gitaarriff waar Tony Iommi jaloers van wordt. Het geluid van het album is perfect. Het voegt een hoop diepte en ‘ballen’ toe aan aan de heavy riffs maar laat ook ademruimte voor de zachte, donkere psychedelische passages. Ook de hoes sluit mooi aan en laat visueel zien wat je muzikaal kunt verwachten van ‘Sonic Moons’. Niet alleen aanbevolen voor fans van bands als Kyuss, Monster Magnet en Hawkwind, ook liefhebbers van Black Sabbath, Mastodon en Candlemass moeten dit album zeker een kans geven. Fans van Stoner/Sludge mogen bij mijn eindoordeel dan ook zeker 10 tot 15 punten bij mijn eindoordeel optellen. (78/100) (Magnetic Eye Records)

Tracklist

  1. Whispers (9:05)
  2. Stellar Winds (7:26)
  3. Magnetism (6:31)
  4. Slowburner (5:21)
  5. Downpour (4:17)
  6. Black Moon Rising (4:42)
  7. The Big Chill (9:42)

Lineup

  • Martin Wegeland – Bass, Vocals
  • Martin Wildholm – Guitars
  • Anders Dahlgren – Drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ