Poltergeist – Feather of truth

Facebookrssmail

Ook Poltergeist is een oudgediende welke na vele jaren radiostilte de koppen weer bij elkaar steekt om de band nieuw leven in te blazen. De Zwitsers Pulver en Grieder richten de band in 1985 op, leveren tot en met 1993 drie albums af om vervolgens van het strijdtoneel te verdwijnen. Vermeldenswaardig is nog wel, dat Grieder tussendoor het Destruction-album Cracked Brain  inzingt in de tijd dat het meest bekende Destruction-lid Schmier de band verlaten heeft.

20 Jaar later in 2013 komen Pulver en Grieder dus weer bij elkaar en leveren in 2016 het vierde Poltergeist-album af ‘Back to Haunt’. En nu vier jaar later het vervolg ‘Feather of truth’ met ook een nieuw label, Massacre.

Als Destruction genoemd wordt, ligt het in de lijn der verwachting dat de stijl van Poltergeist ook thrash zal zijn, hetgeen dus ook wel klopt, waarbij je dan moet denken aan een mix tussen Destruction qua gitaargeluid, maar nog meer het Duitse Paradox, omdat de nummers nogal eens naar het technische van Paradox neigen, ook Toxik komt soms bij mij op.

Het album, gestoken in een fraaie hoes, trapt af met uiteraard een vette thrasher, ‘Time at hand’. Zanger Grieder levert cleane en melodieuze vocalen af en doet mij soms ook denken aan Mike Howe van Metal Church. ‘Saturday’s night….’ begint met een heerlijke basriff en vervolgt met een lekker shreddend ritme waar de bas er fijn doorheen fietst en halverwege nog een mooie break. ‘Phantom army’ begint als een mid-tempo beuker met een fijne riff en slaat na anderhalve minuut om in een thrasher met een even zo lekkere riff. ‘Megalomaniac’ is een zeer snelle thrashsong met weer een geweldige riff. Het album bevat ook nog 2 bonus-tracks, waardoor het album bijna een vol uur klokt.

Mijn eerste kennismaking met Poltergeist is in ieder geval een hele prettige, qua nummers een zeer goed album met geen zwakke broeders, uitstekende productie, uitgevoerd door een vakkundige band. (85 / 100)  ( Massacre Records )

CD Tracklist

1       Time at hand

2       Saturday night is allright for rockin’

3       Feather of truth

4       The attention trap

5       Phantom army

6       The Godz of the seven rays

7       The culling

8       Megalomaniac

9       Ambush

10    Thin blue line

11    Unholy presence

12    Nation

Band :

Andre Grieder – Vocals

V.O. Pulver – Guitar

Chasper Wanner – Guitar

Ralf W. Garcia – Bass 

Reto Crola – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ