De gebroeders Cavalera spelen de frustraties van zich af

Facebookrssmail

Een grotere muzikale tegenstelling is er op deze woensdagavond nauwelijks mogelijk. In de Main Stage geeft Davina Michelle acte de présence en de Next Stage is deze avond het domein van de gebroeders Cavalera. Beide zalen zijn uitverkocht en het is grappig om te zien hoe sommige verdwaalde Davina Michelle fans die in de verkeerde rij staan zich afvragen wat al die ruige mannen daar gaan doen alvorens ze zich realiseren dat ze in de verkeerde rij staan en zich verplaatsen naar de juiste rij. Helaas moeten jullie het doen zonder de mooie foto’s van mijn partner in crime Wilfred Marijnissen FeauTeau aangezien hij geen accreditatie kreeg voor dit optreden. Hopelijk mogen we bij de volgende gig wel weer samen gaan. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amerikaanse band Incite. De band waarin de stiefzoon van Max, Richie Cavalera de microfoon hanteert. Als om 20:00 de lampen doven en Incite het podium betreedt is de Next Stage nog lang niet gevuld met de 700 mensen die een uitverkochte Next Stage bevat. Incite speelt uitstekende moderne Groove Metal met wat hardcore invloeden en is een goede opwarmer. Na een kwartiertje pauze die benut wordt voor opbouwen en soundchecken betreden Max en Iggor Cavalera bijgestaan door Max zijn jongste zoon Igor Amadeus Cavalera op bas en Travis Stone (Pig Destroyer) op gitaar het podium en beginnen ze met ‘Bestial Devastation’ in een nu wel tot de nok toe gevulde zaal. Max en Iggor Cavalera spelen op deze Morbid Devastation tour hun eerste mini elpee ‘Bestial Devastation’ en hun debuutalbum ‘Morbid Visions’ in zijn geheel, aangevuld met fragmenten/nummers van andere albums. Ook ‘Sexta Feira 13’ wat op de dit jaar uitgebrachte re-issue van ‘Bestial Devastation’ wordt niet vergeten. ‘Schizophrenia’ wordt vertegenwoordigt met een kort stukje ‘Inquisition Symphony’ en ‘Escape To The Void’, ‘Dead Embryonic Cells’ van ‘Arise’ en ‘Territory’, ‘Refuse/Resist’ van het album Chaos A.D.. Verder krijgen we ook nog een stukje waarin Max laat blijken Black Sabbath fan te zijn door het spelen van een paar Black Sabbath riffs en daar tussendoor het publiek bespeelt als een volleerde dirigent. Een beetje ongemakkelijk wordt het als Max voordat ‘Troops Of Doom’ ingezet wordt het publiek talloze keren ‘the REAL Sepultura’ laat scanderen. De frustratie zit blijkbaar nog steeds erg diep. De korte soundcheck heeft helaas niet veel geholpen want het geluid is evenals bij voorprogramma Incite op zijn zachtst gezegd niet bijster goed. De brute, agressieve eenvoudige Death Metal klinkt als een brij en lijken hierdoor erg op elkaar,  zeker als je de nummers niet zo goed kent. Gelukkig heeft het publiek hier maling aan zodat zowel band als publiek mag terugkijken op een geslaagde avond. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ