Praying Mantis speelt nog met de energie van jonge honden

Facebookrssmail

De Bosuil is boven verwachting gevuld op deze Carnavals-vrijdag. De Nederlandse band Terra Nova dat zou openen moet verstek laten gaan ivm ziekte van de zanger. In plaats hier van krijgen we Van Hagar, een zoals de naam al doet vermoeden een Van-Halen Tribute Band waarin ook leden van Terra Nova spelen. Zanger John ‘Jaycee’ Cuijpers en drummer Hans In’t Zandt, zien we later op de avond ook nog aan het werk bij Praying Mantis.

Van Hagar levert een degelijke show af met overbekende nummers als ‘Jump’, ‘Running With The Devil’ als ook wat minder bekende doch niet slechtere nummers zoals ‘Amsterdam’ en ‘Poundcake’, waarbij de gitarist er ook even de boor bij haalt. Een goede opwarmer voor Praying Mantis.

Na een korte pauze komen de mannen van Praying Mantis het podium op en krijgen we een onvervalst potje New Wave Of British Heavy Metal voorgeschoteld. Vooral gitarist Tino Troy heeft er zichtbaar veel zin in. De nadruk ligt vooral op het oudere werk. Van de nieuwe schijf ‘Gravity’ worden slechts 2 nummers gespeeld. Het publiek is matig enthousiast, er wordt wel meegezongen-en geklapt maar het is nog allemaal wat timide. Dit verandert na de acoustische set die in het midden van het optreden wordt gehouden met oa een Lynyrd Skynyrd – cover ‘Simple Man’.

Daarna is het publiek volledig ontdooit en wordt er een stuk enthousiaster gereageerd op de gespeelde nummers. De mannen staan relaxed op het podium en hebben tussen de nummers door ook tijd voor een grapje. Dit komt de sfeer zeker ten goede. Het geluid is zoals vrijwel altijd in de Bosuil weer prima in orde. Niet te hard en de instrumenten en zang zijn prima te onderscheiden. Pluspunt is verder de mooie samenzang van alle muzikanten. Een sterk wapen dat helaas tegenwoordig door veel te weinig bands wordt gebruikt.

Er wordt ook nog een ‘Happy Birthday’ uitgegooit door band en het publiek, aangezien zanger John ‘Jaycee’ Cuijpers jarig is na middernacht. Al met al is het een amusante avond met als voorgerecht Amerikaanse Classic Rock en als hoofdgerecht echte Engelse 80’s Metal. Voor ieder wat wils dus.

Foto (c) Dirk van den Heuvel, archief RockMuZine

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ