Impericon Never Say Die! verplettert Effenaar met loodzware lineup

Facebookrssmail

Het is 17 november, en zoals (bijna) ieder jaar komt Impericon’s Never Say Die tour weer door Nederland. Dit jaar is de lineup gevuld met niks dan harde beukers; Nasty, King 810, Ten56, Left to Suffer (als vervanger voor Chamber), Fox Lake en Reduction staan vanavond op het podium. Effenaar staat er helemaal klaar voor!

We openen met Duitse beatdown band Reduction. Ondanks dat het pas 6 uur is en nog niet eens de helft van de zaal vol staat, klappen de heren er direct volle kracht in. De band zelf is lekker actief op het podium, maar dit reflecteert zich niet helemaal naar het publiek. Er wordt wel al wat gemosht, maar de band blijft er hard op aandringen dat ze graag meer beweging willen zien. “It’s fucking Friday!”

Tijdens de set van Fox Lake wordt het een stuk drukker in de zaal. De band dendert lekker door zijn set aan groovy metalcore heen en weet de pit gaande te houden. De frisse muziek van de band komt goed over op het publiek, waar veel mensen mee staan te knikken. Als afsluiter spelen de heren ‘Gaslight’, welk in samenwerking met Paleface Swiss is gemaakt.

Left to Suffer is als vervanger voor Chamber op de poster gekomen, maar dit is zeker geen verkeerde vervanger. De Amerikanen pakken de stok goed over van Fox Lake en gaan van de ene harde riff naar de andere, en toppen dit af met een set gruwelijke vocals. Met deze hardere muziek gaat er ook in de pit een goed schepje bovenop, iets waar de band ook op aanstuurt.

Het Franse Ten56 is een band waarvan je live verwacht dat ze met hun extreem diepe tonen en hoop aan naproductie wellicht wat moeite zouden hebben om een goede show neer te zetten, maar niets is minder waar. De heren hebben een goede intro, en gaan er direct vol gas voor. Wat de heren qua geluid ten opzichte van hun albums missen (niet zo veel als je zou verwachten), maken ze goed met de show. De verlichting is extreem goed, ze weten het publiek lekker op te zwepen en krijgt dan ook een stevige wall of death aan de gang.

Hierna is de beurt aan King 810 om het podium te betreden. Na de rauwe show van Ten56 is de theatrale en ietwat rustigere opvoering zeker een welkome afwisseling. Het is echter duidelijk dat niet het hele publiek hier zin in had; er loopt een redelijk aantal mensen de zaal uit tijdens de set. Dat neemt niet weg dat de set onder het nog aanwezige publiek een zeer goede indruk weet achter te laten.

Het is als laatste aan Nasty om niets meer van de zaal over te laten en dit doet de Duitse groep dan ook met plezier. De pit opent zich vrijwel direct en gaat hard door, maar ditmaal ook met stage dives er bij om het feest compleet te maken. Ook het geluid was heerlijk afgesteld. De band wist er een goede show van te maken, compleet met een paar singalongs. Aan degenen die hierna nog energie over hadden, ik saluteer u.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ