Tweede dag Paaspop met misplaatste headliner

Facebookrssmail

Dag 2 van Paaspop is aangebroken, de zon schijnt en de line up belooft dat het een prachtige dag zal worden, deze zaterdag. Mensen lopen weer met blikjes bier richting het terrein met een lach, Paaspop zaterdag is uitverkocht! Dit merk je meteen aan de drukte op het festival terrein, het is net iets drukker bij munten, drinken halen en de wc’s looppaden overvol. Misschien is dit net iets te veel voor het terrein en de wachttijden.

Mate Power, Restolounge

Mate Power is een Spaanstalige band uit Duitsland. Ze brengen een mix van ska reggae en klein beetje rock. Wat een leuke band en aanstekelijk om na te kijken, stilstaan was geen optie. De restolounge beweegt mee, jongeren vooraan springen van links na rechts. Geen hele bekende band maar zeker de moeite om even te onderzoeken!

Indian Askin, Jack Daniels stage

Is een Nederlandse band, met een mix van Rock punk met psychedelische effecten, met invloeden van de jaren 60,70. Ze beginnen met ‘BEAT24’. Hits als ‘I feel something’ en ‘Really wanna tell you’ komen voorbij en het publiek geniet er zichtbaar van. De band heeft een bijzondere en eigen sound heel fijn om na te luisteren en lichtelijk bij weg te dromen. Dit is helaas weer een band die in een grotere tent zou moeten staan, de tent is te klein voor een band als Indian Askin.

Ten Times a Million, Thunderalley

Ten Times a Million is een opkomende rockband met een Nederlandse/Duitse samenstelling. Een mix tussen de Queens of the stoneage en Foo Fighters. Ze beginnen te spelen en het is meteen feest! Een geweldige zanger en een mooie sound. Het publiek dans volop mee, en twee meiden dansen voor het podium zonder schoenen van links naar rechts. De band maakt veel interactie met het publiek. De zanger neemt zelfs even een stap van het podium bijna tussen het publiek. Ook krijgt elk bandlid een momentje of even te shinen, waarop het publiek vol enthousiasme reageert. Ze hebben er ook zoveel plezier in, en elk bandlid heeft een lach op zijn gezicht. En voor de dames, ook niet onbelangrijk: knappe mannen om naar te kijken! Dat is ook mooi meegenomen. Dit is een band waar we gegarandeerd meer van gaan horen. Wie weet die nieuwe rocksensatie van 2019.

The Devil Makes Three, Jack Daniels stage.

Een drietal uit Amerika met een mix van folk & rock op het podium: The Devil Makes Three. De tent is gevuld met voornamelijk ouder publiek, maar het klinkt fijn en aanstekelijk. Het is mooi gitaarspel en fijn om naar te kijken. Wel klinkt het allemaal een beetje hetzelfde waardoor het wat sneller verveelt. Met de verschillende muziekinvloeden die Paaspop bied is dit een mooie afwisseling in de rock. Voor de liefhebber van folkrock en Americana een zekere aanrader.

De Staat, Apollo

De mannenvan De Staat uit Nijmegen hebben niet echt een introductie nodig, met hun vele hits op hun naam. De Apollo loopt al aardig op tijd goed vol. Ook de samenstelling is altijd een mooi gezicht om naar te kijken. Torre Florrim en de andere bandleden hebben netjes een blouse en pantalon aan. Rocco daarentegen had een soort van chirurgenpak aan met twee vlechten in zijn haar.

‘Me time’ start in en de Apollo zit ram vol. Er wordt gefloten, geschreeuwd en meegezongen. De timing is fantastisch, met zang, het licht en de muziek. De statige houding van Torre en de kleine pasjes die hij doet op de muziek zorgen voor een mooi geheel. De hits ‘Inpout source select’, ‘Peptalk’ en ‘Make the call, leave it all’ komen voorbij. De welbekende moshpit komt voorbij met het nummer ‘Witch doctor’ om uiteindelijk te eindigen met ‘Kitty Kitty’. De Staat is een fantastische band, qua muziek het geluid en voorkomen. Het publiek is razend enthousiast, danst en springt wild en gaat vol mee op de muziek. Het is een feest en geweldige ervaring om een band als De Staat live mee te maken.

Dropkick Murphy’s, Apollo

Een Punkband gemixt met Folk uit Boston stond in de Apollo: De Dropkick Muyrphy’s. Deze Ierse Amerikanen staan er bekend om dat ze een goede show neerzetten live. Een redelijk volle Apollo ten gevolge en allemaal in het zwart gekleed start de band de muziek in. Biergooien, moshpitten, meeschreeuwen, crowdsurfen en zingen: dat is waar je aan denkt bij de Dropkick Murphy’s en ook wat de Apollo ook doet. Bekendere nummers als ‘Rose Tattoo’, ‘I’m shipping up to Boston’, ‘The State of Massachusetts’ kwamen voorbij. Met het prachtige Ierse accent spraken de Dropkick Murphys het publiek toe. Met een hoog tempo erin was er werkelijk niets van te verstaan, maar fantastisch om naar te luisteren! Het publiek liep voldaan, bezweet en nat van het bier de Apollo uit. Een van de hoogtepunten van Paaspop!

Oscar and the Wolff, Apollo

Headliner van de zaterdag was Oscar and the Wolff. De Apollo stroomt dan ook snel vol. Oscar and the Wolf staat bekend om fantastische live shows. Helaas liep deze show wat anders dan verwacht; voor het publiek en Oscar and the Wolf zelf. De Belgische electropop-band met zanger Max Colombie, die bekend staat om zijn excentrieke manier van kleden en dansen, komt op het podium. Hij start in met het bekende ‘Youre mine’ en er wordt lichtelijk meebewogen. Dan vervolgt ‘’Touch down’ en het publiek lijkt al snel verveeld. De Apollo wordt uitgedund met mensen.

Russkaja, Jack Daniels stage

Russkaja daarentegen kreeg heel de Jack Daniels op z’n kop. Het zijn ruige stoere mannen om te zien maar wat een vrolijke energieke band. Gitaren, drums, blazers, viool: Deze Oostenrijkers met een Russische frontman haalt alles uit de kast. Ter ere van Avicii, die zaterdag precies 1 jaar geleden was overleden, speelde de band ‘Wake me up’. Zeer zeker een hoogtepunt.

Als we dan weer terugkomen bij Oscar and the Wolf is de Apollo niet eens meer voor de helft gevuld. Voorbij de geluidsbox in het midden staan nog wat mensen mee te dansen, maar dan heb je het ook wel gehad. Het barpersoneel bij de middelste bar heeft niets meer te doen en het is nogal een triest aanzicht om zo’n wereldband, headliner en zo’n grote tent er zo leeg bij te zien staan. Licht verslagen sluiten we de tweede dag Paaspop af.

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ