John Coffey (Melkweg, 20-02-2015)

Facebookrssmail

John Coffey
Het derde album ‘The Great News’ van John Coffey is al sinds 30 januari verkrijgbaar, de hoogste tijd dus om op 20 februari een feestje te organiseren om dit te vieren, en de nummers live ten gehore te brengen. John Coffey is een punk/hardrock band bestaande uit David achter de Molen, Alfred van Luttikhuizen, Christoffer van Teijlingen, Richard van Luttikhuizen en Carsten Brunsveld. De bandnaam is een verwijzing naar het gelijknamige personage uit de film ‘The Green Mile’, die op zijn beurt weer gebaseerd is op een boekenserie van Stephen King.

The KendollsHet voorprogramma wordt verzorgd door ‘The Kendolls’, een Zweedse punkrock band, die net als John Coffey bekend staat om hun uitstekende live reputatie. Bandleden van John Coffey staan vanuit de coulissen te kijken hoe ze de zaal meer dan uitstekend opwarmen. De zanger gaat het publiek in, en wordt zingend rondgedragen op de schouders van een fan.

John Coffey opent het concert met het nummer ‘Jean Trompette’; alleen de trompettist speelt het bijna serene nummer. Een kort rustmoment voor de chaos die de rest van de avond zal volgen. Na het trompet-intro komen de mannen van John Coffey oplopen, en beginnen het concert met het nummer ‘Broke Neck’. Vanaf dat moment is het hek van de dam; de fans klimmen vrijwel direct nadat de heren begonnen zijn op het podium voor de eerste stage dives, een beeld wat de rest van de avond zo blijft, en waar de mensen die achteraan en op het podium staan vermakelijk naar kijken. De band doet zelf maar wat graag mee aan het stagediven: zanger, gitarist en trompettist zijn meerdere keren tussen en boven op het publiek te vinden.

The KendollsHalverwege de set komt Professor Foley het podium op voor een speech, waarin hij uitlegt hoe het komt dat iedereen hier zo van punk muziek houdt. Volgens hem komt het door slechte muzikale opvoeding, doordat we opgevoed zijn met muziek als Celine Dion, Willeke Alberti, en zo noemt hij nog wat artiesten. De speech wordt gevolgd door ‘Heart of a Traitor’, waar Professor Foley ook een rol in heeft.

David kondigt een nummer aan “Het volgende nummer is een metal liedje, en bij een metal liedje hoort een circle pit”. Het duurt een paar tellen voordat dit geregeld is, en het hele nummer door blijft de massa vooraan kolken.

The KendollsTijdens de toegift nodigt de band de fans uit op het podium, zoals regelmatig gebeurt bij optredens van John Coffey. Zanger David: “Het podium is van jullie, fuck the system”, iets waar hij later op terug moet komen als de belasting te veel lijkt te gaan worden voor het podium.

John Coffey is inmiddels bevestigd voor een aantal festivals, waaronder Paaspop, Pinkpop, Zwarte Cross, en tourt in maart ook door Duitsland en Zwitserland.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ