Ann Wilson & Tripsitter – Another Door

Facebookrssmail

Bijna over het hoofd gezien, deze nieuwe plaat van Heart’s Ann Wilson. En dat zou jammer zijn, want het is een mooie geworden. Haar vorige soloplaat ‘Fierce Bliss’ uit 2022 wist me destijds zeer aangenaam te verrassen en deze is zelfs nog een tikkie beter en consistenter. De 73-jarige zangeres zingt weliswaar nèt een tikkie heser dan 10-20 jaar terug, maar verder is er op haar stem nog helemaal niets af te dingen; wat een passievolle powerstrot nog altijd! Met de komende reünie van Heart in het vooruitzicht, had ze blijkbaar haast om nog snel een soloalbum uit te brengen. Deze keer met volwaardige medewerking van haar apart genaamde backingband Tripsitter.

Eerste song ‘Tripsitter zet je nog ietwat op het verkeerde been. Niet dat het geen goed nummer is, maar de stemmige elektronica voert, naast percussie, de boventoon, samen met de ingetogen zang van Ann. Single ‘This Is Now’ vervolgd en heeft een prachtige opbouw. De heel organisch klinkende semi-ballad bevat lekker powervolle uithalen van Wilson en mooie gitaarpartijen die halverwege flink aan kracht winnen. Top. Het fijne ‘Rain of Hell’ is een soort grungy blues met wat Zeppelin-invloeden. Eenzelfde gruizige gitaarsound komen we later op de plaat op het nog hardere, doch wat fragmentarische ‘Rusty Robots’ tegen.

Verrassend genoeg gaat Ann terug naar de Heart-sound uit de jaren tachtig in het laidback ‘Stranger in a Strange Land’, die in de verte wat aan de hit ‘All I Wanna Do Is Make Love To You’ doet denken. Waarna het uptempo ‘Waiting for Magic’ juist weer als een moderne poprocksong klinkt. ‘Ruler of the Night’ is een machtige rocker vol prachtige zang en gitaarwerk. In het duistere intermezzo komt zowaar de dwarsfluit van Ann voorbij. Maar geen Wilson-plaat zonder ballads. Het folky en akoestische ‘Still’ had zo op ‘Dog and Butterfly’ uit 1978 kunnen staan. En dat is een groot compliment, wat een prachtig nummer. Het afsluitende ‘Miss One and Only’ is wat dromeriger en pakt me net wat minder, hoe mooi ook gezongen.

Daarvoor horen we nog het beukende ‘What If’, die nog het meest aan Led Zeppelin doet denken. En tot slot hebben we nog de als piano-ballad startende ‘Little Things’, welke verhaalt over Ann’s verslavingsverleden. Een mooie song die halverwege aan kracht wint middels extra gitaarlagen en een lekkere èn lange gitaarsolo als outro.

Ann Wilson heeft er goed aan gedaan dit album als een echte band aan te vliegen. Dus samen geschreven en geproduceerd. Dat hoor je, hij klinkt bevlogen en vol spelplezier. Als ze deze vorm en passie meeneemt naar Heart, dan belooft dat nog wat volgend jaar. Want met haar zusje Nancy maakt ze nog altijd de mooiste muziek. Maar tot die tijd is het genieten van deze ‘Another Door’. Fijne verrassing, zo op de valreep van 2023!
(82/100 – DualTone Records)

LINE-UP


Ann Wilson – vocals, guitar
Paul Moak – guitars, keyboards
Ryan Wariner – guitars
Sean T. Lane – drums
Tony Lucido – bass

TRACKLIST


01. Tripsitter
02. This Is Now
03. Rain of Hell
04. Stranger in a Strange Land
05. Waiting for Magic
06. Ruler of the Night
07. Still
08. Rusty Robots
09. What If
10. Little Things
11. Miss One and Only

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ