Plini – The end of everything

Facebookrssmail

PliniPlini heeft deze EP geproduceerd en alle muziek geschreven. Behalve ‘Wombat astronaut’, dat heeft Plini samen met Luke Martin geschreven. Plini speelt gitaar op dit album. Verder spelen nog mee: Marco Minnemann op drums. Hij speelt o.a. ook in de band The Aristocrats. En hij werkt ook samen met andere artiesten waar onder Steve Wilson. De bas wordt bespeeld door Simon Grove. En piano door Luke Martin.

Dit is het laatste deel van de trilogie EP’s. Deel 1 heet ‘Other things’ en deel 2 heet ‘Sweet nothing’ Maar ze zijn natuurlijk ook afzonderlijk te beluisteren.

De instrumentale EP gaat met een van start met de titelsong. Vanaf de eerste seconde een redelijk tempo en volume. Om even later een mooi decrescendo te laten horen Wow. De mooie gitaar solo is van Chris Letchford. Dan kabbelt het nummer even rustig verder. Het drumwerk is natuurlijk goed. En klinkt hier vrij strak. Het nummer eindigt onverwacht.

Het ritme van ‘Wombat Astronaut (Beyond the borruw)’ is apart maar mooi en past goed in het geheel. Even dreigt mijn aandacht te verslappen, maar dan volgt en weer een geweldig decrescendo. Weer zo’n wow momentje. Ineens komt de piano er bij. Gary Holgate speelt als gast muzikant op de dubbele bas. Dit nummer eindigt rustig, mooi.

Papermoon heeft een lekker pittig intro. Een heel verschil met het einde van het vorig nummer. Lekker bombastisch. Drum is nu met meer dynamiek bespeeld. Subliem gitaar spel en ook de solo van Jakub Zytecki is mooi! Een mooi decrescendo luidt een minimalistisch stukje in. Een aantal wendingen en bombastische stukken volgen. Gaaf bombastisch einde van een nummer dat ruim 8 minuten duurt.

Jammer dat het een EP is, ik had best meer willen horen. (7,5/10) ( eigen beheer)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ