Stick To Your Guns brengt ‘Diamond’ naar Tivoli

Facebookrssmail

Op maandag 4 december is Tivoli in Utrecht het toneel voor een hardcore avond die in het teken staat van het 10-jarige bestaan van het album ‘Diamond’, dat in zijn geheel gespeeld zal worden. De bands Stick To Your Guns, Get The Shot, End It en Koyo delen het podium en de energie is direct voelbaar zodra je de zaal binnenstapt.

Koyo

De avond begint met een furieuze set van Koyo, die het publiek wakker schudt met hun krachtige mix van hardcore en punk. De zaal vult zich met de rauwe, ongepolijste klanken van Koyo en het publiek kan niet anders dan meegaan in de intensiteit van hun optreden. Een veelbelovend begin van een avond vol ongetemde muzikale energie.

End It

End It neemt het stokje over en voegt een andere dimensie toe aan de avond met hun unieke mix van hardcore en metal. Het publiek wordt meegezogen in de duistere en zware klanken, terwijl de band het podium domineert met hun aanstekelijke podiumdynamiek en humor. End It weet een naadloze overgang te creëren naar de agressieve stijl die deze avond kenmerkt.

Get The Shot

Get The Shot betreedt het podium met een explosie van energie die het publiek meteen in beweging zet. De moshpits laaien op, de stagedivers vliegen om je oren en de zaal komt tot leven met de compromisloze hardcore van deze Canadese sensatie. Get The Shot bewijst eens te meer waarom ze bekend staan om hun meedogenloze live-optredens en laten een onuitwisbare indruk achter in Tivoli.

Stick To Your Guns

En dan, het langverwachte hoogtepunt van de avond: Stick To Your Guns neemt het podium over en dompelt Tivoli onder in een intensiteit die alleen zij kunnen brengen. Met hun karakteristieke mix van melodieuze hardcore en ongecensureerde teksten slaagt de band erin om het publiek emotioneel te raken en fysiek uit te dagen.

Bijzonder aan deze avond is dat het album ‘Diamond’ volledig wordt gespeeld. Het jubileum van dit invloedrijke album uit 2013 wordt gevierd met een explosie van emoties. Elk nummer wordt met de uiterste precisie en passie uitgevoerd, en het publiek wordt meegenomen op een reis terug in de tijd. De rauwe vocalen van Jesse Barnett, gecombineerd met de krachtige instrumentatie, brengen de zaal in vervoering.

De belichting voegt een visuele kracht toe aan de algehele ervaring, terwijl de geluidskwaliteit van Tivoli de muziek in al zijn rauwe glorie weergeeft. Ondanks het relatief hoge podium in de Ronda blijven de crowdsurfers en stagedivers maar komen. Wie liever veilig staat, kan op een gegeven moment maar beter het balkon opzoeken.

De vier bands delen niet alleen het podium; ze delen een gemeenschappelijke passie voor het overbrengen van hun boodschap met ongekende intensiteit. Al met al was de avond in Tivoli een triomfantelijke viering van hardcore muziek. Een nacht die hardcore liefhebbers nog lang zullen herinneren als een hoogtepunt in het genre.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ