Within Temptation maakt verwachting waar, ook in AFAS Live

Facebookrssmail

Vrijdag en zaterdag stond Within Temptation in de AFAS Live met hun ‘Resist Tour’. Toen vorig jaar bekend werd gemaakt dat er een Europese tournee zou komen en Nederland ook aangedaan werd, vlogen de kaarten over de toonbank. De show van 24 november in de AFAS Live was dan ook vlug uitverkocht. Al snel hierop werd er een nieuwe show in de Amsterdamse zaal bekend gemaakt, op vrijdag de 23e.

De Europese tour staat in het teken van het nog uit te komen album ‘Resist’. Het laatste album van Within Temptation dateert alweer uit 2014 dus er wordt reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe plaat. En toeval of niet maar vrijdag is de nieuwe singel ‘Firelight’ uitgebracht.

Wij zijn deze vrijdagavond aanwezig op de extra show in de AFAS Live. Ondanks dat deze show niet is volledig uitverkocht valt het op dat de show goed bezocht is. Het is gezellig druk wat als voordeel heeft dat iedereen zijn perfecte plekje in de zaal kan vinden om de show te bekijken.

Voordat Within Temptation het podium betreedt is het de taak van de Braziliaanse band Ego Kill Talent om het publiek met hun rock op te warmen. Om 21:30 uur betreedt Nederlands grootste export product onder luid gejuich het strijdtoneel. Ze knallen de show in met het nieuwe nummer ‘Raise your Banner’. Om vervolgens door te pakken met twee nummers afkomstig van het zelfde album.

Midden in de set vertolkt Sharon den Adel een akoestische versie van ‘Ice Queen’. Deze uitvoering is geïnspireerd op de versie die Jasper Steverlinck speelde tijdens het tv-programma Liefde voor muziek. Sharon kan tijdens de uitvoering rekenen op steun van het publiek en er verschijnen vele telefoons in de lucht wat voor de nodige sfeerverlichting zorgt.

Na ‘Ice Queen’ werkt de band langzaam richting de all time klassieker ‘Mother Earth’ toe. Om mij heen wordt voor het eerst keihard meegezongen en geheadbangd. Hierna gaat de band van het podium om terug te komen voor het daadwerkelijke hoogtepunt van Sharon den Adel. Tijdens ‘Stairway to the skies’ wordt ze in een tuigje gehesen om vervolgens tot grote hoogte zingend het concert af te sluiten.

Ondanks een strak geënsceneerde show is er ruimte voor spontaniteit en interactie met het publiek. Dit gecombineerd met een professionele lichtshow en een foutloze set maakt dit tot de rockshow waar iedereen op wachtte!

Foto’s (c) Job Langenhoff

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ