Amorphis – Queen Of Time (Live at Tavastia 2021)

Facebookrssmail

Amorphis is een Finse metalband opgericht in 1990 door drummer Jan Rechberger en gitarist (bandleider) Esa Holopainen die beiden ook op dit album meespelen. Zoals zovele bands speelde Amorphis in de vroege jaren louter Death Metal maar later worden er ook Progressieve-, Folk-en melodische elementen toegevoegd. ‘Queen Of Time’ is het vierde live album van Amorphis maar het eerste wat zich focust op één album.

Dit album voelt door het compleet ontbreken van publieksgeluid niet aan als een live album. Opgenomen in de COVID-periode maakt dat dit album een ‘only fans’ album is geworden. Het hele ‘Queen Of Time’ album wordt perfect vertolkt maar je kunt net zo goed of misschien zelfs nog beter het studio album afspelen. Dan heb je tenminste ook nog de gastbijdrages van bijvoorbeeld Loudness gitarist Akira Takasaki op bonus track ‘Honeyflow’ er bij zitten. Je blijft nu toch een beetje achter met het gevoel dat deze band met zo’n indrukwekkende catalogus zich er met een Jantje-van-Leiden van afmaakt.

‘Amongst Stars’ is wat mij betreft het hoogtepunt van deze live registratie omdat ‘onze’ Anneke van Giersbergen evenals op het studio album op dit nummer meezingt. Fans van Amorphis mogen in de buidel tasten, Metalfans die Amorphis live thuis willen horen kunnen beter het vlak voor de COVID-lockdown opgenomen live album ‘Live at Helsinki Ice Hall’ aanschaffen. (73/100) (Atomic Fire Records)

Tracklist

 1. The Bee (5:31)
 2. Message In The Amber (6:44)
 3. Daughter Of Hate (6:20)
 4. The Golden Elk (6:23)
 5. Wrong Direction (5:09)
 6. Heart Of The Giant (6:33)
 7. We Accursed (5:00)
 8. Grain Of Sand (4:45)
 9. Amongst Stars (feat. Anneke van Giersbergen) (4:50)
 10. Pyres On The Coast (6:19)

Lineup

 • Santeri Kallio – Keyboards
 • Esa Holopainen – Guitars
 • Jan Rechberger – Drums
 • Tomi Koivusaari – Guitars
 • Olli-Pekka Laine – Bass
 • Tomi Joutsen – Vocals
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ