Glory and the Beast veroveren Tilburg

Facebookrssmail

Het is zondag 14 januari en 013 heeft meteen een power metal package op de planken staat die tot een van de betere van het jaar zal behoren: Gloryhammer en Beast in Black hebben hun handen ineengeslagen voor een co-headliner genaamd “Glory and the Beast”. Als klap op de vuurpijl is Brothers of Metal aanwezig als opener.

Het is dan ook aan de laatstgenoemde band om deze avond te openen op het voor de acht-koppige band (3x vocals, 3x gitaar, bass en drums) nogal krappe podium. In wat uit de Noorse oudheid getrokken gevechtskleding staat de band duidelijk op het podium om te entertainen, en zonder enige moeite krijgen ze het publiek mee in hun set. De uitverkochte zaal staat dan ook al goed vol en de eerste pit laat ook niet al te lang op zich wachten. Zowel muzikaal als qua interactie weet Brothers of Metal het publiek keer op keer te vinden; zonder twijfel een band die in de toekomst een flink stuk groter kan groeien.

Voor de set van Gloryhammer start, wordt een kartonnen afdruk van Tom Jones op het podium geplaatst en schalt ‘Delilah’ over de speakers. Nadat deze wordt weggehaald nemen de kosmische superhelden stuk voor stuk onder luid gejuich het podium. Het universum overstijgende vijftal speelt een gevarieerde set die vooral albums ‘Return to the Kingdom of Fife’ en ‘Space 1992’. De toevoeging van het kleine beetje toneelspel aan de set van Gloryhammer is altijd entertainend, en met een half kasteel als backdrop op het podium plus een goede lichtshow nemen de heren je zo mee naar Dundee, Unst en Fife.

Beast in Black start zijn set enthusiast. Het podium ziet er goed en toch simpel uit; een epische cyberpunk-stijl backdrop, een gigantische verhoging voor de drumkit met een beestenkop erop en aan de zijkant twee torii (traditionele Japanse rode poorten). Dankzij de goede mix klinkt de band, die goed in vorm lijkt te zijn, uitstekend. Ondersteund door een ijzersterke lichtshow brengt de band materiaal van alle 3 zijn albums, met ietwat meer focus op het meest recente ‘Dark Connection’. De heren staan erg natuurlijk op het podium en weten het publiek dan ook direct mee te slepen. In vergelijking met de vorige twee bands zou je het wellicht een ‘no non-sense’ set kunnen noemen met de focus op de muziek, en die muziek is dan ook een genot. Het gitaarwerk klinkt scherp, de drums knallen er perfect doorheen en zanger Yannis Papadopoulos is simpelweg indrukwekkend.

Foto’s (c) Pim Spätjens

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ