Fifth Note – Here we Are

Facebookrssmail

Fifth Note is een (Progressieve) Metal band afkomstig uit India. Platenlabel Frontiers Music pint zich duidelijk niet vast op landen en scout wereldwijd muzikaal talent. Niet alles wat Frontiers Music uitbrengt is even geweldig. De nadruk ligt vaak op kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Fifth Note is een positieve uitzondering. Niet dat deze band uitblinkt in originaliteit maar ze bestaan uit uitstekende muzikanten die met hoorbaar enthousiasme hun muziek ten gehore brengen. Zoals de meeste bands is ook Fifth Note begonnen met het spelen van covers. Maar de groeiende fanbase bleef vragen naar eigen werk.

Hierop besluit Fifth Note om zich ook te richten op het schrijven van eigen nummers. In 2021 brengen ze twee singles uit in eigen beheer, te weten ‘Misfortune’ en ‘Here We Are’. Deze singles wekken de interesse van Frontiers Music wat resulteert in het uitbrengen van debuutalbum ‘Here We Are’. De in 2021 uitgebrachte nummers staan eveneens op ‘Here We Are’ en zijn terug te vinden op het midden van het album.

Waar veel progressieve metalbands zich vaak schuldig maken aan muzikale krachtpatserij houdt Fifth Note het voor progbegrippen relatief simpel. De nummers zijn relatief kort en behoorlijk stevig. Het doet me erg denken aan de band Sifting al is die band wel een stuk beter in het componeren van nummers. Ik vraag me overigens af of ze nog wel actief zijn aangezien ze al ruim vier jaar niets meer van zich hebben laten horen. Fun fact : de band heeft een Christelijke achtergrond en promoot een positieve en gezonde levensstijl. Dit houdt in geen alcohol en drugs. Niet erg rock ‘n’ roll dus.

Over de muziek op het album kan ik kort zijn. Stevige Metal/Rock nummers met een progressief randje. Beste nummers zijn ‘Dreamer’ en de twee ballads ‘I Won’t Give Up’ en ‘Drifted’ waarop zanger Samuel Thapa een hoofdrol vertolkt. (68/100) (Frontiers Music)

Tracklist

 1. Rider (3:32)
 2. Always Love You (5:05)
 3. Dreamer (6:27)
 4. Fantasy (3:48)
 5. I Won’t Give Up (4:52)
 6. Here We Are (4:15)
 7. Misfortune (5:49)
 8. Falling Apart (3:51)
 9. Confused Trauma (3:30)
 10. Drifted (4:44)
 11. End Times (4:25)

Lineup

 • Samuel Thapa – Vocals
 • Kriekethozo Sekhose – Guitars
 • Jubito Swu – Bass
 • Rüüvolie Kire – Drums
 • Sheduto Kezo – Keyboards
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ