Traveler – Prequel to madness

Facebookrssmail

Opgericht in 2017 brengt het internationale gezelschap Traveler, wel voornamelijk bestaand uit leden van de Canadese power/speedmetalband Hrom, hun derde full-album uit na het gelijknamige debuut in 2019 en opvolger ‘Termination shock in 2020. Dat er tussen het tweede en het nieuwe album relatief flink wat tijd zit, komt doordat de ritmesectie vernieuwd is met 2 Hrom-leden.

Na een lekker intro opent het album met ‘Take the wheel’, een snel en opzwepend nummer met een lekkere gitaarriff en een melodie a la Iron Maiden meets NWOBHM. ‘Dark skull’ vervolgt een tandje minder snel en is een echt heavy metal-nummer, uptempo met een wat generieke gitaarriff. ‘Rebels of earth’ is een meeslepend nummer in een langzaam tempo met een goede gitaarriff en kent een lichte tempoversnelling bij de break en een fraaie gitaarsolo. Snelle nummers als ‘The law’ en ‘Heavy hearts’ voeren de boventoon, nummers met prima gitaarwerk, zowel qua riff als solo en breaks. Zanger JP Abboud heeft voor dit genre een uitstekende stem, krachtig en haalt probleemloos de hoge uithalen, maar ook in het lage bereik komt hij goed over en bedient zichzelf soms van niet de meest logische zanglijnen. Afsluiter is het lange ‘Prequel to madness’ wat los brandt met een geweldige gitaarriff en bevat ook nu weer een heerlijke lange gitaarsolo.

Hoewel hierboven Iron Maiden genoemd wordt, klinkt deze band toch meer richting een kruising tussen Judas Priest en met name Riot met veel goede nummers met geregeld mooi twin-gitaarwerk en spetterende gitaarsolo’s en tot slot een uitstekend geluid. Ben je fan van oldschool heavy metal in een modern jasje, dan is het nieuwe Traveler-album een vette aanrader.

85 / 100 (No Remorse Records)

Bandleden

 • J.P. Abboud – Vocals
 • Matt Ries – Guitars
 • Toryin Schadlich – Guitars
 • Jake Wendt – Bass
 • Nolan Benedetti – Drums

Tracklist

 1. Mayday
 2. Take the wheel
 3. Dark skull
 4. The law
 5. Rebels of earth
 6. Heavy hearts
 7. No fate
 8. Vagrants of time
 9. Prequel to madness
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ