Distant, For I am King en Loyalty Ends Here brengen een sterke Nederlandse avond in Patronaat

Facebookrssmail

Het is donderdag 22 februari als Distant het Nederlandse deel van zijn wintertour start in Patronaat, Haarlem. Hier zal de band het podium delen met For I am King en Loyalty Ends Here. Licht opvallend aan de planning voor de avond is dat ondanks dat er maar 3 bands op de planken staan, dat alle sets relatief kort zijn met maximaal drie kwartier.

Het is aan het Haarlemse Loyalty Ends Here om de avond te openen in de Stage 2. De zaal is voordat de band begint al vrij vol. Het vijftal is direct heel activerend bezig en krijgt de pit al vrij snel gaande. Het publiek en de band lijken elkaar wederzijds een beetje op te jutten, en dat werkt lekker. De band laat duidelijk zien waarom ze eerder al wedstrijden gewonnen hebben als aankomend Nederlands talent. Als kers op de taart kondigt de band een nieuwe EP aan die 18 mei uitkomt; hou deze dus in de gaten!

For I am King is een naam die al wat langer gevestigd is in de Nederlandse scene, en ook in het buitenland al wat bekendheid heeft weten vergaren. De ervaring is goed te voelen in de manier waarop de band op het podium staat en het publiek zonder veel moeite mee weet te krijgen. Frontvrouw Alma maakt er zoals altijd weer een gezellige boel van door de harde nummers af te wisselen met wat luchtige interactie. Ook de rest van de band is lekker beweeglijk en muzikaal klinkt alles erg scherp.

Na de set van For I am King is het tijd voor de hoofdact van de avond in Distant. Dit viertal timmert ook al langere tijd aan de weg en heeft zichzelf ondertussen ontwikkeld tot een van (als niet de) zwaarste band die ons land te bieden heeft. De heren gaan lekker op in hun muziek, en samen met de mosh calls van vocalist Alan weten ze dan ook de (extreem harde) pit zonder moeite gaande te houden. De band heeft een flitsende lichtshow bij zich, die de set tot een hoger niveau tilt. De heren spelen vandaag een mix van ouder en nieuwer materiaal en heeft daarmee het publiek goed in de handen. Met deze set bewijst Distant opnieuw dat het tot een van de beste, loodzware Nederlandse bands behoort.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ