Geslaagde metalcore avond in Willemeen

Facebookrssmail

Op dinsdag 12 april is het tijd voor een avondje moshen en crowdsurfen tijdens een hoop gitaargeweld in Willemeen. Vanavond staan er vier bands op de planning die allemaal uit Frankrijk komen. Ondanks dat het op een doordeweekse dag is, is de show volledig uitverkocht. Iedereen is er klaar voor!

GLASSBONE


De band die de avond mag openen is Glassbone. Deze band is begin vorig jaar opgericht en maakt keiharde metalcore muziek. Ondanks dat de band vrij nieuw is zijn ze enorm populair in de underground scene. De zaal is nog niet volledig gevuld, maar er staan al een aantal fans vooraan het podium. De moshpits blijven nog even uit, maar er wordt door een aantal mensen lekker geheadbangd en meebewogen.

RESOLVE


Als tweede band van de avond is het tijd voor hardcore kwartet Resolve. Dit is ook nog een vrij nieuwe band die is opgericht in 2017, maar ze hebben zeker een grote fanbase. Waar de zaal bij Glassbone nog niet volledig gevuld was, is dat bij deze band zeker wel het geval. Af en toe ontstaat er een moshpit en het publiek wordt goed opgewarmt voor de bands die nog gaan komen. Er wordt door een aantal fans ook zeker meegezongen en het is te zien dat hun debuutalbum, die vorig jaar uitgebracht is, goed beluisterd is.

TEN56


Dan is het tijd voor nog een hele nieuwe band. Ten56 bestaat ongeveer een jaar en is opgericht door ex-Betraying the Martyrs frontman Aaron Matts. Ook deze band heeft een grote fanbase en het publiek gaat helemaal uit zijn dak. Op verzoek van de zanger ontstaat er zelfs een wall of death. Aan het einde van de set zegt de zanger, tot teleurstelling van het publiek, dat hun show er echt opzit omdat zij simpelweg geen nummers meer hebben om te spelen.

LANDMVRKS


En dan is het eindelijk zo ver, het is tijd voor de band waar iedereen op gewacht heeft. De Franse metalcore band Landmvrks opent met het nummer ‘Lost in a Wave’ van hun nieuwe album die vorig jaar uitkwam. Vanaf de eerste noten die gezongen worden opent de moshpit en deze stopt gedurende de gehele show eigenlijk niet meer. Met hun harde gitaar riffs en pakkende refreinen zit de sfeer er goed in gedurende de show. Een favoriet van het publiek is ‘Winter’ waarbij er tijdens de intro van het nummer luidkeels wordt meegezongen. Ook wordt er door het publiek ‘Happy Birthday’ gezongen voor drummer Kevin die vandaag jarig is. Een leuk gebaar die de band zeker kan waarderen. Nadat de band het podium weer betreedt na de encore spelen ze het nummer ‘Self-Made Black Hole’ samen met Resolve zanger Anthony en aan het einde van het nummer pakken beide mannen er een gitaar bij en laten iedereen zien wat zij naast zingen nog meer kunnen. De show wordt afgesloten met een andere fan favoriet, namelijk ‘Fantasy’ Dit is de laatste kans om helemaal los te gaan en dit gebeurt met een enorme moshpit en hier en daar nog een crowdsurfser. Al met al was het optreden een enorm succes.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ