Sentry – Sentry

Facebookrssmail

Het is inmiddels al heel wat jaren een populair fenomeen, muzikanten uit verschillende bands die elkaar vinden in een nieuw project. Dat is ook het geval met de relatief nieuwe band Sentry, welke bestaat uit voornamelijk ex-leden van Manilla Road, waarvan 2 momenteel in het Portugese Ironsword zitten en het Duitse Abandoned & Masters of Disguise en tenslotte de ex-roadie en later zanger van Manilla Road. Voornaamste Manilla Road-lid is wel ex-roadie en zanger Bryan Patrick. Zowel Ironsword als Manilla Road hebben hun portie tragiek wel gehad, want begin vorig jaar overleed de Ironsword-drummer aan een slopende ziekte en Manilla Road-oprichter en bandleider Mark Shelton overleed in 2018 onverwachts na een optreden op het Duitse festival Headbangers Open Air.

‘Dark matter’ opent als een episch heavy metal nummer, midtempo in de coupletten en snel halverwege het refrein. ‘Heavensent’ is een langzaam en meeslepend nummer, met lekkere swingende passages en een fraaie gitaarsolo. ‘Valkyries’ is een heavy en langzaam nummer en is typisch een nummer wat richting Manilla Road gaat. 1 Van de meest opvallende en ook wel verrassende nummers is ‘Awakening’ wat opent met uiterst snel drumwerk, in de coupletten snel en in de refreinen weer erg snel met zelfs grunting en daarmee krijgt het nummer gewoon een death-thrash-stempel. Het hierna volgende ‘Black candles’ is het pure tegenovergestelde qua tempo, want dit is een zeer traag en zwaar nummer en ademt de sfeer van Candlemass en bevat een fraaie distortion-solo, met nog wel een onverwachte fikse tempo-versnelling op het einde. ‘Raven’s night’ is een ingetogen nummer met meerdere atmosferische passages en toont eens te meer de verscheidenheid van dit album aan. Ook ‘Funeral’  doet sterk denken aan Candlemass en is in nagenoeg geheel akoestisch. Afgesloten wordt met ‘Incarnation of evil’, een Candlemass-cover en dit geeft nogmaals mooi aan in welke hoek je dit album moet zoeken.

Het debuut van Sentry mag er zijn, een album wat je als een eerbetoon aan Mark Shelton mag beschouwen, maar toch zeker wel met een eigen gezicht. De productie is prima met een duidelijke hint naar de jaren ’80. Een aanrader voor fans van epische heavy en doom metal. (85/100) (High Roller Records)

Bandleden:

Bryan ‘Hellroadie’ Patrick                –              Vocals

Kalli Goldsmith                                 –              Guitars

Phil Ross IV                                        –              Bass

Neudi                                                 –              Drums

Tracklist:

1                 Dark matter

2                 The haunting

3                 Heavensent

4                 Valkyries (Raise the hammers)

5                 Awakening

6                 Black candles

7                 Raven’s night

8                 Funeral

9                 Incarnation of evil (Candlemass cover)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ