Een zeer succesvolle veldslag voor Warkings in Patronaat

Facebookrssmail

Het is zondag 28 april als Warkings met zijn ‘For King and Crown’ Tour in Patronaat staat. Samen met Hammer King en Victorious brengen de krijgers een mooie power metal package naar het Haarlemse podium, dat gaandeweg toch redelijk vol loopt (al is het balkon afgesloten).

Het is aan Victorious om deze avond te openen. Het podium betredend in hun matchende ‘gouden’ pantser starten de heren direct met een lekker aanstekelijke pot power metal, gevuld met cliches. Het feit dat het niet super serieus genomen wordt helpt de band alleen maar, want het publiek gaat al vrij snel mee in de chants die de band wil, wat de set alleen maar entertainender maakt. De setlist is lekker opgebouwd om met een knallertje te eindigen, en ook de lichtshow sloot prima aan.

Na Victorious is de beurt aan Hammer King, en waar alles bij hun voorgangers nog glimmend en modern was, is Hammer King duidelijk wat meer van de oude garde. De kleding is wat duisterder, de muziek trekt meer invloeden uit de ‘klassieke’ power metal grootheden, maar dat mag de pret uiteraard niet drukken. Muzikaal zit het wel goed bij dit viertal, en ook qua interactie weten ze het goed te doen. Hoewel het publiek hier wellicht iets minder goed op reageert dan bij Victorious, zijn er flink wat meer headbangers in de zaal te vinden. Ook een losgeschoten snaar bij de bassist mag de pret niet bederven tijdens deze sterke set.

Het duurt hierna niet lang voordat het podium compleet donker wordt en de leden van Warkings stuk voor stuk geïntroduceerd worden. Zoals gebruikelijk ieder gekleed als een oorlogsheld van vroeger knallen ze na deze intro’s direct de set in en weten ze het publiek direct mee te pakken. Muzikaal klinkt het geheel erg zuiver en ook de ondersteunende lichtshow is sluit extreem goed aan. Opvallend is hoe gebalanceerd de setlist deze avond is, met minstens vier nummers van ieder album; voor ieder wat wils. Warkings kan en wil duidelijk doorgroeien naar de grotere zalen, en heeft vanavond laten zien dat het aan talent en show niet ontbreekt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ