Austrian Death Machine Brengt Arnold Schwarzenegger naar de Effenaar

Facebookrssmail

Het is vrijdag 23 mei wanneer Austrian Death Machine hun Europese tour afsluit in de Effenaar in Eindhoven. Metalheads verzamelen zich voor een avond vol brute kracht, complexe ritmes en onvergetelijke optredens. De line-up belooft een onvergetelijke ervaring, met iedere band die zijn eigen unieke stempel op de avond drukt. Zo wordt het voorprogramma verzorgd door niemand minder dan Ghost Iris en Distant.

GHOST IRIS


Het concert begint vroeg en het is aan het Deense Ghost Iris om de avond om half zeven al af te trappen. Helaas door het slechte weer en de enorme files op de weg is de zaal nog erg leeg op het moment dat de heren het podium betreden. Dit weerhoudt ze er echter niet van om alles te geven. De complexe ritmes en melodische riffs van Ghost Iris klinken door de zaal en creëren een wervelwind van geluid. Frontman Jesper Vicencio Gün brengt een indrukwekkende vocale prestatie, waarbij hij moeiteloos schakelt tussen brute schreeuwen en melodieuze zang. Wanneer de moshpit nog even uitblijft, springt frontman Jesper het publiek in om deze te starten. Al met al zet Ghost Iris een sterk optreden neer.

DISTANT


Vervolgens is het de beurt aan Distant, een band van Nederlandse bodem, die met hun krachtige deathcore de zaal direct in beweging krijgt. De zware breakdowns en rauwe vocalen van Alan zorgen voor energieke moshpits. De technische vaardigheden van de bandleden is duidelijk zichtbaar, met complexe gitaarpartijen en dreunende drumpatronen die de zaal doen trillen. Ook hier wordt de interactie met het publiek opgezocht wanneer gitarist Nouri de zaal betreedt om zijn gitaarkunsten te tonen. Het is duidelijk te merken dat er veel fans van de band aanwezig zijn. Distant heeft met hun optreden in de Effenaar wederom bewezen waarom ze tot de top van de deathcore-scene behoren.

AUSTRIAN DEATH MACHINE


Dan is het tijd voor de headliner van de avond, Austrian Death Machine. Deze band, opgericht door Tim Lambesis van As I Lay Dying, combineert humor en brute metal in een unieke show geïnspireerd door Arnold Schwarzenegger. De combinatie van krachtige trashmetal en bekende film referenties zorgt voor een gedenkwaardige en vermakelijke ervaring. De zware riffs en snelle drumpartijen worden begeleid door de kenmerkende, overdreven imitaties van Schwarzenegger, wat zorgt voor een glimlach op de gezichten van de aanwezigen.

De setlist bestaat uit een mix van nummers van hun albums “Total Brutal”, “Double Brutal”, “Triple Brutal” en “Quad Brutal”. Klassiekers zoals “I Am a Cybernetic Organism, Living Tissue Over (Metal) Endoskeleton” en “Who Is Your Daddy, And What Does He Do?” worden luidkeels meegezongen door het enthousiaste publiek. De combinatie van humor en stevige metal blijkt een gouden formule te zijn en de band weet moeiteloos de aandacht vast te houden.

Als de laatste noten van de afsluiters “I’ll Be Back” en “One More Rep” wegsterven, barst de zaal uit in een luid applaus. Austrian Death Machine heeft wederom bewezen dat ze niet alleen muzikaal uitblinken, maar ook een show neerzetten die zowel vermakelijk als technisch indrukwekkend is. Het concert in de Effenaar laat een blijvende indruk achter en bevestigt de band als een geliefde en unieke act in de metalwereld.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ