Thy Art is Murder laat 013 verpletterd achter

Facebookrssmail

Veel deathcore fans zullen al snel op een poster afkomen waar Australische zwaargewichten Thy Art is Murder bovenaan staan. Voeg aan deze poster nog even special guest Carnifex. Vergeet ook supports Fit for an Autopsy, Rivers of Nihil en IAM niet. Ondertussen zal een redelijk deel van deathcore fans toch wel beginnen met watertanden! Plaats deze tour op de mainstage van 013 en je hebt een mooi recept voor een goed avondje.

IAM opent direct hard en probeert meteen publieksparticipatie te krijgen. Dit lukt met het starten van de avond niet helemaal, maar na ongeveer de helft van zijn set heeft de band het publiek toch zo ver gekregen om mee te doen. De simpele, lompe muziek van de heren die een beetje tegen beatdown aan lijkt te leunen heeft weinig poespas nodig en is gewoon recht voor je bakkes.

Rivers of Nihil krijgt het al opgewarmde publiek voor zich. De drummer lijkt echter nog niet opgewarmd; de kicks klinken aan de start nogal sloppy. De band speelt een lekkere set en timmert goed door tijdens het halfuur wat hij heeft. Het enige jammere is dat de kicks en vocals nogal overheersen in de mix, waarbij de afstelling op de vocals ook niet helemaal lijkt te kloppen.
Fit for an Autopsy heeft al iets meer naam voor zichzelf gemaakt. Met het recente Sea of the Tragic Beasts op zak speelt de band een lekkere set en speelt goed op het publiek in. De pit begint langzaamaan wat groter te worden dan deze bij Rivers of Nihil en IAM was. De mix klonk lekker tijdens deze set; alleen de mids die vocalist Joe Badolato soms gebruikt zijn wat slechter te horen.

In post-apocalyptische pakken gekleed komt Carnifex het podium op zetten. Ook de drummer van Carnifex lijkt niet helemaal opgewarmd en start de set wat sloppy. Hoewel de mix niet geheel lijkt te kloppen zet de blackened deathcore band een heerlijke set neer met genoeg publieksinteractie. Hoewel laatste album World War X nog geen halfjaar in de winkels ligt, speelt de band hier toch maar een enkel nummertje van.

Thy Art is Murder was in augustus al even langs gewipt met nieuwste wapenfeit Human Target op zak, maar speelde toen meer een festivalset. Vanavond doet de band de echte Nederlandse vuurdoop van het album. Zoals ondertussen gewoonte schalt voor de set start Vengabus over de speakers en staat de halve zaal te feesten, inclusief een polonaise. Direct hierna klinkt de heerlijke riff van ‘Death Squad Anthem’ als de echte opener.

De band tikt tijdens zijn set hard door, met hier en daar de tijd voor vocalist CJ McMahon om even kort wst tegen het publiek te zeggen, waaronder een welgemeende speech over hoe fans de band maken. Vervolgens klapt de band weer lekker verder met gigantische moshpits gedurende de hele set. De visuals die tijdens de show op de op het podium aanwezige ledschermen getoond worden ondersteunen de set goed en tillen dit alles naar een hoger niveau. De band speelt wat kort met slechts 13 nummertjes, maar bij veel fans ziet het er uit alsof deze misschien toch wel snakken naar wat frisse lucht en een drankje. Al met al was dit een mooie avond!

Foto’s (c) Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ