Black Pyramid – The Paths Of Time Are Vast

Facebookrssmail

Meer dan een decennium hebben we moeten wachten op een nieuw album van de Amerikaanse psych doomers van Black Pyramid. In het artwork is in ieder geval tijd gestoken en met een hoes als dit zal het album toch net wat eerder uit de schappen gehaald worden om het eens van dichterbij te bekijken.

Ook de tijdsduur van het album is na tien jaar gelukkig ruim. We krijgen geen afgeleverd album waarbij je bijna denkt dat het een EP zou kunnen zijn. Nee dik een uur aan nieuw materiaal. Dan komt wel direct de vraag ‘’is dat geen overkill’’ om de hoek kijken. Voor wie niet vies is van lange tracks, is dit een lekker plaatje. Drie songs boven de tien minuten, waarvan de titeltrack in combinatie van de drie delen op bijna twintig komt. Veel ruimte is er dus voor instrumentaal geweld en ondanks dat ze ‘’slechts’’ met zijn drieën zijn, klinkt de sound moddervet.

‘The Paths Of Time Are Vast’ is naar eigen zeggen het eerste album van de band die als geheel verhaal geschreven is. “This album is your golden ticket to voyage beyond the realms of birth and dead, to take the journey through the many doors of radiant reality and dark dimension, to tread the celestial pathways carved in the carcasses of the stars, and to finally taste the vastness of time and space.

In de totale titeltrack is het zeer goed mogelijk om jezelf even helemaal kwijt te raken. Daarbij kun je gelijk zeggen dat dit album geen snelle hap is. Voor deze plaat moet je echt even je tijd nemen. Zeker met de meerdelige titeltrack. Hierin hoor je de band op zijn best. Een heerlijke jam om helemaal in op te gaan. Part III gaat heel psychedelisch en doet zelfs wat denken aan het middenstuk van Pink Floyd’s ‘Echoes’.

Je moet van instrumentale passages kunnen genieten, als dat zo is, is dit nieuwe ‘The Paths Of Time Are Vast’ een aanrader. Laat je meeslepen over die paden en je hebt dik een uur plezier. (81/100) (Totem Cat Records)

TRACKLIST:
1. Bile, Blame And Blasphemy
2. The Crypt On The Borderlands
3. Astral Suicide
4. Take Us To The Threshold
5. The Paths Of Time Are Vast, Part I
6. The Paths Of Time Are Vast, Part II
7. The Paths Of Time Are Vast, Part III
8. The Quantum Phoenix

Black Pyramid is
Andy Beresky – guitar and vocals
Eric Beaudry – bass
Andy Kivela – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ