Steve ‘n’ Seagull – Brothers in Farms

Facebookrssmail

Steve_n_Seagulls-Brothers_in_FarmsSteve ‘n’ Seagull (verwijzing naar een bekende acteur) is een Finse country groep die in de zomer van 2014 een mega YouTube hit scoorde met een bluegrass vertolking van AC/DC’s ‘Thunderstruck’. De video werd in totaal 25.000.000 keer bekeken. Wie heeft het niet gezien? De heren lieten er geen gras over groeien en brachten in mei 2015 hun debuutalbum ‘Farm Machine’ uit. Het album was succesvol evenals de vele optredens.

Op 9 september komt de opvolger ‘Brothers in Farms’ uit. Wederom vol met covers van bekende hardrock/metal bands zoals Iron Maiden, AC/DC, Megadeth, Deep Purple, Nightwish, Metallica en Pantera. Nu het nieuwtje eraf is, de band serieuzer is en je het album beluisterd zonder een pot moonshine en liggend in het gras valt het tegen. Zanger Herman is wel iemand met zelfkennis. Hij is geen goede zanger en weet dat. Hierdoor beperkt hij zich tot niet vals zingen op een saaie toonhoogte zonder enige power. De rest van de band speelt lekker hun moppie zonder er enige afwisseling, diepgang of verrassing in te leggen. Dat is het nadeel als je zulke bekende nummers speelt die iedereen kent. Na een paar nummers ben je het zat en verlang je naar het origineel.
Gelukkig zijn de heren live geweldig. Een gegarandeerde feestavond en dat kan je meemaken als ze op 21 december in De Melkweg hun wereldtour 2016 afsluiten.

Als ik moest kiezen tussen het album kopen of een concertkaartje dan wist ik het wel.

(5/10, Spinefarm Records)

Tracklist:
01. Aces High
02. Sad But True
03. Wishmaster
04. It’s A Long Way To The Top
05. You Could Be Mine
06. November Rain
07. In Bloom
08. Symphony Of Destruction
09. Fill Up The Tank
10. Burn
11. The Pretender
12. Self Esteem
13. Out In The Fields
14. Born To Be Wild

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ