Messiah – Christus Hypercubus  

Facebookrssmail

Messiah is een Zwitserse old skool death metal band opgericht in 1984. Samen met bands als Possessed, Master en Morbid Saint mag Messiah beschouwd worden als één van de pioniers van de jaren 80 thrash/death scene. In deze periode brengt Messiah vijf albums uit waarvan het in 1986 uitgebrachte debuut ‘Hymn To Abramelin’ en opvolger ‘Extreme Cold Weather’ dat een jaar later uitkwam beschouwd mogen worden als klassiekers in het genre.

Na deze twee albums brengt Messiah nog drie albums uit die echter minder impact hebben. Na het in 1994 uitgebrachte ‘Underground’ wordt het echter angstvallig stil rond Messiah. In 2020 laat Messiah toch weer van zich horen met het come-back album ‘Fracmont’. Op dit zevende album hebben we vier jaar moeten wachten. In deze vier jaar zijn er een aantal dingen verandert. Allereerst is er nieuwe zanger Marcus Seebach die de aan een hartaanval overleden Andy Kaina meer dan adequaat vervangt.

Tweede verandering is dat producer V.O. Pulver die sinds 2021 al op het podium stond als tweede gitarist is toegetreden tot de vaste bezetting. De nummers op ‘Christus Hypercubus’ zijn in tegenstelling tot de vorige zes albums waar Brögi de enige songwriter en tekstschrijver was geschreven door Brögi en Pulver. De snellere nummers zoals ‘Centipede Bite’ en ‘Soul Observatory’ bevallen me het best. Nummer wat ik er ook uit wil lichten is het loodzware ‘Speed Sucker Romance’, Messiah’s eerbetoon aan Black Sabbath.

Het album wordt afgesloten met het tweeluik ‘The Venus Baroness’. ‘The Venus Baroness ll’ eindigt in een fade-out. Jammer want zo gaat dit uitstekende album toch een beetje uit als een nachtkaars. Fans van old skool death metal hebben er weer een goed album bij (78/100) (High Roller Records)

Track List

1 Sikhote Alin(5:32)

2 Christus Hypercubus (4:17)

3 Once Upon A Time… NOTHING (4:18)

4 Speed Sucker Romance (5:35)

5 Centipede Bite (4:00)

6 Please Don’t Disturb (While I’m Dying) (1:53)

7 Soul Observatory (3:13)

8 Acid Fish (4:57)

9 The Venus Baroness l (6:26)

10 The Venus Baroness ll (4:27)

Line Up

Marcus Seebach – Vocals

R.B. Brögi – Guitars and spoken words

V.O. Pulver – Guitars

Patrick Hersche – Bass

Steve Karrer – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ