Een onvergetelijk afscheid: Mr. Big rockt de Melkweg nog één laatste keer

Facebookrssmail

Op een warme zomeravond staat de legendarische rockband Mr. Big in een goed gevulde Melkweg in Amsterdam voor hun afscheidstournee, ‘The Big Finish’. De band, actief sinds eind jaren tachtig, besloot na het overlijden van drummer Pat Torpey in 2018 en een periode van inactiviteit om te stoppen. Echter niet zonder een uitgebreide afscheidstournee die in de zomer van 2023 begon en nog steeds voortduurt.

Tijdens een groot deel van de tour werd Pat Torpey vervangen door Nick D’Virgilio. Voor de laatste Europese shows, waaronder deze avond, neemt Edu Cominato het stokje over vanwege D’Virgilio’s verplichtingen met zijn band Big Big Train.

De show begint zoals gebruikelijk met ‘Blitzkrieg Bop’ van The Ramones door de speakers, het signaal voor de fans dat de show op het punt staat te beginnen: ‘Hey Ho, let’s go! De band trapt direct goed af met ‘Addicted to that Rush’ van hun debuutalbum, gevolgd door een lange, aangename trip down memory lane. Hoogtepunten zijn onder andere ‘Daddy, Brother, Lover, Little Boy’, waarbij gitarist Paul Gilbert zijn gitaar bespeelt met een boormachine, en andere favorieten zoals ‘Green-Tinted Sixties Mind’ en ‘Just Take My Heart’.

De sublieme solo’s van Paul Gilbert en bassist Billy Sheehan benadrukken opnieuw de kracht van de band, terwijl zanger Eric Martin de kans krijgt om op adem te komen. Hoewel zijn stem af en toe hapert, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door Billy, Paul, Edu en het enthousiaste publiek. De hit ‘To Be With You’ wordt dan ook luidkeels meegezongen.

Na de solo’s volgen enkele covers, waaronder ‘Wild World’ van Cat Stevens en ‘Baba O’Riley’ van The Who. Tijdens ‘Good Lovin’ wisselen de bandleden van instrument: Eric speelt bas, Paul kruipt achter het drumstel en Edu pakt de gitaar, terwijl Billy het nummer met veel enthousiasme zingt.

Na twee uur komt er helaas een einde aan de show. Is dit echt de laatste keer dat Mr. Big op Nederlandse bodem optreedt? Waarschijnlijk wel, maar gezien de energie van de band en de liefde van de fans, zou deze afscheidstournee nog wel een paar jaar door mogen gaan.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ