Delain bewijst zichzelf in Utrecht!

Facebookrssmail

De Nederlandse gothic-rockband Delain behoort al jaren tot de top van de female fronted metal. Niet alleen hier, maar ook over de grenzen. De kern van Delain wordt al sinds de oprichting in 2002 gevormd door toetsenist Martijn Westerholt en Charlotte Wessels, de charismatische frontvrouw die is gezegend met een van de beste stemmen uit de rockwereld. In 2014 verscheen hun laatste album ‘The Human Contradiction’, waarop Delain terugkeert naar het wat donkerder, symfonische geluid uit hun begintijd. De afgelopen jaren heeft Delain in het voorprogramma van enorm veel grote internationale bands gestaan. Onder andere Sabaton, Within Temptation en Kamelot zijn tijdens hun wereldtours al begeleidt door Delain. Na een Zuid-Amerikaanse tour met Nightwish en Sonata Arctica was het vanavond tijd voor een eigen headline show in Tivoli Utrecht.


Na een sterk voorprogramma door de Nederlandse metalcoreband The Charm the Fury begon Delain om half tien aan hun optreden. De band trapte af met hun nieuwste single ‘Suckerpunch’. Meteen vielen de heerlijke vocalen van Charlotte Wessels op. Ook de rest van de band was in topvorm in deze, voor een groot gedeelte van de band, thuiswedstrijd.

Hierna volgde in een vlot tempo de niet onbekende ‘Get The Devil Out Of Me’ en ‘Army Of Dolls’. Merel Bechtold, die sinds korte tijd vast deel uitmaakt van Delain, is een mooie toevoeging aan de band. Het klinkt allemaal net wat harder, ruiger en ze zorgt voor de nodige interactie met de andere bandleden. Er werden zowel oudere nummers, als nummers van de nieuwste EP gespeeld. Ook deze nieuwe nummers kwamen live erg mooi tot hun recht.

Drummer Ruben Israel had de smaak goed te pakken, en speelde ontzettend strak. Het is duidelijk zichtbaar welke grote stappen hij gemaakt heeft bij Delain.
Tussendoor werd er tijd gemaakt voor een nieuw nummer, welke zal verschijnen op het nieuwe, volledige, album van Delain. Deze moet ergens in het najaar verschijnen. Charlotte had het nummer graag willen aankondigen met een titel, maar deze had de band nog niet bedacht!
Richting het einde kwamen, de inmiddels klassiekers, ‘The Gathering’ en ‘Not Enough’ voorbij. Het publiek reageerde hier ontzettend enthousiast op en zong met volle borst mee.
Na de traditionele afsluiter ‘We Are The Others’ was het tijd voor de band om Utrecht te verlaten. Delain was vanavond in topvorm. Helaas was het geluid in de Pandora zaal niet overal even goed. Vooral op het balkon was dit vrij slecht te noemen. Desondanks heeft het publiek genoten en kan het terugkijken op een geweldige avond. Delain kan zich op gaan maken voor een drukke festival zomer, met optredens op onder andere Download, Hellfest en Graspop.

Foto’s © Albert Jolen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ