Rendezvous Point – Dream Chaser

Facebookrssmail

Vijf jaar hebben we moeten wachten op het derde album van Rendezvous Point. De band van drumvirtuoos Baard Kolstad die zijn dagelijkse brood verdient bij Leprous is al bij elkaar sinds 2010. De bandleden kennen elkaar van de universiteit van Agden waar ze muziek studeerden. Rendezvous Point bestaat dus al zo’n 15 jaar en in al die jaren hebben er geen bezettingswisselingen plaatsgevonden. Wie denkt dat Rendezvous Point slechts een hobbybandje van Baard Kolstad is vergist zich degelijk. De reden dat dit pas hun derde album is, is dat initiatiefnemer en belangrijkste bandlid Baard Kolstad wegens verplichtingen met Leprous weinig tijd vrij kan maken voor Rendezvous Point.

Het is verfrissend te horen dat een band die de capaciteiten heeft om te excelleren in technische hoogstandjes en polyritmiek niet de behoefte heeft om dit iedere seconde te laten horen. Ook Baard Kolstad legt zich samen met bassiste Gunn-Hilde Erstad meer toe op het leggen van een groove. Dat geldt ook voor toetsenist Nicolay Tangen Svennæs die ook bij Ihsahn toetsen speelt. Hij beperkt zich tot het creëren van soundscapes. Alleen op afsluiter ‘Still Water’ laat hij wat meer van zich horen. Zanger Geirmund Hansen heeft een stem die gemaakt is voor dit soort muziek. Als je iets op hem aan te merken wil hebben is dat het hem ontbreekt aan een rauw randje.

Alle nummers zijn van een zelfde hoog niveau, maar als ik er eentje uit moet lichten is het ‘The Tormented’ met stevig gitaarwerk van Petter Hallaråker en aan het begin spoken word zang van Geirmund Hansen. Rendezvous Point verdient het om uit de schaduw te treden van grote broer Leprous, vandaar ook een dikverdiende 9. (90/100) (Long Branch Records/SPV)

Tracklist

  1. Don’t Look Up (4:28)
  2. Oslo Syndrome (3:21)
  3. Utopia (3:53)
  4. Fireflies (6:06)
  5. Presence (4:40)
  6. Wildflower (3:59)
  7. The Tormented (4:48)
  8. Still Water (6:25)

Lineup

  • Geirmund Hansen – Vocals
  • Baard Kolstad – Drums
  • Petter Hallaråker – Guitars
  • Nicolay Tangen Svennæs – Keyboards
  • Gunn-Hilde Erstad-Bass
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ