Benighted – Necrobreed

Facebookrssmail

Het Franse Benighted is opgericht in 1998 en maakte de band in de beginjaren black metal de laatste jaren brengt de band vooral een mix van death metal en grindcore. Op 17 februari verscheen de achste langspeler ‘Necrobreed’ via Season Of Mist.

Na het vermakelijke intro ‘Hush Little Baby’ wordt de trend gezet met de echte opener ‘Reptilian’. Een bruut en snel nummer met heerlijke duo vocalen, een ultieme balans tussen de grunts en de pig squeals. De sterke backing vocals van bassist Pierre Arnoux geven het nummer een heerlijke groove. Met het meer grind georiënteerde ‘Psychosilencer’ wordt het gaspedaal bij kans nog verder ingetrapt.

Gas terugnemen doet Benighted nergens, de breaks brengen hier en daar wat rust maar verder is het snel en bruut. De wisselende vocalen zijn in balans en zorgen voor de broodnodige afwisseling, de strakke drums van Romain Goulon maken het af. Sterke nummers als ‘Der Doppelgaenger’, de brute titelsong ‘Necrobreed’ en afsluiter ‘Mass Grave’ maken deze plaat tot een juweeltje in het extreme metal genre.

Benighted brengt met ‘Necrobreed’ een heerlijke brute plaat en liefhebbers van het death/grind genre zijn bijna verplicht deze langspeler aan te schaffen, bij mij komt deze plaat op zeker in de vinyl verzameling.

(85/100, Season Of Mist)

Tracklist:
1. Hush Little Baby 01:08
2. Reptilian 03:16
3. Psychosilencer 03:31
4. Forgive Me Father 04:16
5. Leatherface 03:23
6. Der Doppelgaenger 03:48
7. Necrobreed 01:28
8. Monsters Make Monsters 03:35
9. Cum with Disgust 03:09
10. Versipellis 02:49
11. Reeks of Darkened Zoopsia 03:15
12. Mass Grave 04:50

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ