Eufori – Humörsvängningar

Facebookrssmail

eufori-humirsvnngningar-artworkEufori is een side project van drummer / zanger Simon Hägglund en multi instrumentalist Andreas Berninge. Skuggr en Mortuz, zoals de artiestenamen van dit tweetal luiden, hebben onlangs met hun band Mist Of Misery een heerlijk plaat, ‘Absence’, uitgebracht maar waren daarmee nog niet klaar. Op 1 oktober verschijnt de debuutplaat ‘Humörsvängningar’ van het duo via Black Lion Productions. Wanneer je bekend bent met het werk van Mist Of Misery en beide heren zal het je niet verbazen wanneer we het hier hebben over black metal.

De vergelijking met Mist Of Misery gaat hier gedeeltelijk mank. Natuurlijk worden we getrakteerd op nummers in dezelfde depressieve black metal stijl zoals opener ‘Avgrund’ en titelnummer ‘Humörsvängningar’, sterke nummers waar de tragedie voelbaar is en een depressie op de loer ligt. Eufori heeft meer te bieden met nummers als ‘Det är fan inte värt’ en ‘Inget mer’ waarbij de punk invloeden prominent zijn. Simpele gitaarrifs met rauwe schreeuwerige vocalen die iets van melodie hebben.

Hoewel de nummers individueel lekker in het gehoor liggen zorgen de wisselingen van sferen er voor dat je nooit echt in het album komt. Van het sterke ‘Höstdepressioner’ met “clean vocals” tot het brute ‘Låt snön falla’ (Vanhelga cover) mist de samenhang in de composities. Het afsluitende ‘Eufori’ is nummer dat overtuigd zonder euforisch te worden.

(7/10, Black Lion Productions)

Tracklist:
1. Avgrund
2. Det är fan inte värt
3. Humörsvängningar
4. Inget mer
5. Höstdepressioner
6. Insikt (instrumental)
7. Låt snön falla (Vanhelga cover)
8. Eufori

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ