The Plot in You is zijn hype waardig in 013

Facebookrssmail

Het is donderdag 12 september als The Plot in You met zijn nieuwe EP’s ‘Vol. 1’ & ‘Vol. 2’ op zak in 013 speelt. Dit zal de eerste keer zijn dat de band als headliner in ons land staat, en het viertal heeft duidelijk onderschat hoe populair ze zijn; van een uitverkochte NEXT zijn ze geupgrade naar de MAIN, die ze ook nog eens (in kleine configuratie) wisten uit te verkopen. De avond wordt aangevuld met de post-hardcore van Acres en de excentrieke metalcore van Invent Animate.

Het is aan de Britten van Acres om deze avond te openen. Hoewel het publiek aan de start van de set nog niet echt in beweging te krijgen is, weet de band goed met zijn plek als opener om te gaan. De heren beginnen relatief rustig, maar bouwen zowel qua muziek als energie op naar een climax aan het einde van de set, waarbij ze ook de eerste pit van de avond gestart weten te krijgen. Muzikaal klinkt het geheel erg goed, en de lichtshow die ze meebrengen sluit perfect aan.

Het Texaanse Invent Animate is hierna aan de beurt. Het viertal speelt een ijzersterke set met zijn mix van metalcore, djent en prog met ambiente randjes. De band zelf is erg actief op het podium en zoekt continue het publiek op, waarbij het een erg sterke ‘feel good’ vibe heeft, die goed aanstekelijk is. Het duurt dan ook niet lang voor het publiek vol in beweging is en mee doet aan de set.

Na iets meer dan een halfuur wachten valt het doek en is het tijd voor de set van The Plot in You. Het is direct duidelijk dat de upgrade naar de MAIN mooi meegenomen was qua podium, want de licht setup die de band heeft neergezet had nooit in de NEXT gepast. De mix is prima, al klinken de unclean vocals aan het begin van de set soms wat choppy. Het publiek pakt de band zo mee; iets wat we wel mochten verwachten gezien hoe snel de show uitverkocht en hoe Invent Animate het publiek heeft opgewarmd. De band is instrumentaal goed in vorm, en ook vocalist Landon Tewers laat zich van zijn beste kant zien.

Gedurende de set trakteert de bands ons op alle nummers van ‘Vol 1.’ en ‘Vol 2.’, evenals single ‘Been Here Before’ van het nog uit te brengen ‘Vol 3.’. Verder brengt de band ook 3 nummers van zowel ‘DISPOSE’ als ‘Swan Song’ mee, verder aangevuld met de nummers ‘Crows’ en ‘Time Changes Everything’. Het moge duidelijk zijn; de vele jaren als support act in Europa hebben zijn vruchten afgeworpen, en alle hype rond de band is gegrond.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ