Powerwolf’s Wolfsnächte tour opnieuw een groot powermetal festijn

Facebookrssmail

Het is zaterdag 5 oktober als Powerwolf voor zijn Wolfsnächte 2024 tour in AFAS Live staat. Zoals altijd neemt de band 2 andere grote namen mee; ditmaal is Wind Rose mee als support en Hammerfall als special guest. Met een lineup als dit verbaast het je dan ook niet als de show redelijk op tijd is uitverkocht en er een flinke rij voor de deur staat. Helaas zijn door onbekende omstandigheden de deuren pas laat open en moeten velen een deel van Wind Rose missen.

Ondanks de nog flink lege zaal bij de start van hun set, weet Wind Rose er een mooi feest van te maken; de Italiaanse dwergen krijgen het aanwezige publiek goed mee in hun oppeppende set. Aangezien de heren nog geen halfuur de tijd hebben blijft de set beperkt tot 6 nummers (hoewel er na 5 gegrapt wordt dat het klaar is zonder het populaire ‘Diggy Diggy Hole’ te spelen) is er vooral een greep gedaan naar bekendere nummers, met alleen het al eerder als single uitgebrachte ‘Rock and Stone’ van het nieuwe album ‘Trollslayer’ dat gisteren uitkwam. Muzikaal is de band goed in vorm, de interactie zoeken ze volop op en qua aankleding en verlichting is de set, zoals we ondertussen van de band verwachten, uitstekend!

Zelfs zodra HammerFall moet beginnen, druppelt het nodige publiek de zaal nog binnen. De Zweedse band, die ondertussen al dik 30 jaar mee gaat, is wat meer oldschool dan de andere 2 bands die vanavond spelen. Dit is in meerdere dingen terug te zien – de leren jassen, de lichtshow en natuurlijk de muziek. De band heeft het wel iets lastiger om het publiek mee te krijgen dan Wind Rose, maar muzikaal doen ze zeker niet voor de band onder! De band speelt een mooie mix aan nieuwe en oudere nummers, met natuurlijk iets meer nadruk op het laatste album ‘Avenge the Fallen’.

Na HammerFall is het even wachten, maar om stipt 9 uur valt dan uiteindelijk het doek wat is opgehesen voor de opbouw van Powerwolf. Zanger Attila Dorn staat midden op een hoge pilaar en zakt langzaam naar beneden terwijl de intro voor ‘Bless ’em with the Blade’ op komt. Het hele spektakel hiervan wordt aangevuld door de gigantische LED achterwand die een kerk afbeeldt en het een en ander aan pyrotechnics. Zodra de volledige band aanzet, is het direct duidelijk; Powerwolf heeft zichzelf weer overtroffen qua productie. De hele stage setup, de verlichting en het geluid zijn weer majestueus.

Ook de gehele show die Powerwolf om zijn ‘Metal mass’ heen bouwt is zoals altijd weer perfect. De interactie die de band met het publiek heeft en de extra props zoals een gigantisch orgel, of zelfs een gehele brandstapel om keyboardist Falk Maria Schlegel op vast te binden tijdens ‘1589’ zijn als een kers op de taart. Algeheel zet Powerwolf (voor de zoveelste keer op rij) met zijn Wolfsnächte tour weer een meesterwerk neer. Zo’n 2 uur lang vermaakt de band ons met een breed scala aan nummers, met een lichte nadruk op het nieuwste album ‘Wake up the Wicked’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ