Zweedse Metalmeesters Verpletteren Den Bosch: Arch Enemy, In Flames en Soilwork

Facebookrssmail

Soilwork

De avond werd afgetrapt door Soilwork, die meteen een energieke toon zette met “Stabbing the Drama.” Frontman Björn  Strid straalde charisma uit, terwijl de band in een strakke lijn door hun set speelde. “Övergivenheten” bracht een melancholisch intermezzo, maar het was het ruige “Exile” dat echt indruk maakte met zijn mix van zware riffs en melodieuze refreinen. “Stålfågel,” een fan-favoriet, sloot hun set af met een euforische sfeer, waarbij verschillende fans luidkeels meezongen en de energie in de zaal bleef opbouwen als opbouw naar de rest van de bands. De combinatie van melodie en agressie in hun muziek zorgde voor een indrukwekkende start.

In Flames

Als tweede betrad In Flames het podium, een band met een rijke geschiedenis en een ijzersterke live-reputatie. Ze trapten af met “Cloud Connected”, wat het publiek meteen in de stemming bracht. De klassiekers als “Paralyzed” zorgden ervoor dat de zaal echt losbarstte. De energie steeg naar een hoogtepunt toen ” Only for the Weak ” werd ingezet, een nostalgisch moment voor fans van het oudere werk van de band. Frontman Anders Fridén zijn krachtige vocalen klonken scherper dan ooit. De band sloot af met het furieuze ” My Sweet Shadow” waarbij het publiek meegesleurd werd in een wervelstorm van melodie en agressie. De balans tussen hun vroegere, meer melodieuze death metal-stijl en het nieuwere, experimentele geluid kwam perfect tot zijn recht.

Arch Enemy

Na twee knallende optredens was het tijd voor de afsluiter van de avond: Arch Enemy. Vanaf de eerste noten van “Deceiver, Deceiver” wist je dat dit een spectaculair einde zou worden. Alissa White-Gluz, de onmiskenbare frontvrouw van de band, domineerde het podium met haar immense presence en haar indrukwekkende grunt. Het publiek werd keer op keer meegesleurd in de furie van nummers als “My Apocalypse” en “War Eternal.” Tegen het eind van de avond bracht “Nemesis” het concert tot een hoogtepunt.

Arch Enemy geeft niet alleen een overweldigend optreden, maar ook introduceerde de band ook hun nieuwe gitarist, Joey Concepcion. Hij maakte direct indruk met zijn technische beheersing en vloeiende samenspel met Michael Amott

De introductie van het nieuwe bandlid is niet het enige nieuwe deze avond. Ook het nog niet uitgebrachte nummer “Liars & Thieves”  maakte een debuut op Nederlandse grond. Dit nummer laat een brute combinatie van complexe riffs en bombastische melodieën horen, wat veel nieuwsgierigheid wekte naar de toekomstige release van het album “Blood Dynasty”, dat in maart van 2025 uitkomt.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ