Sum41 zet een statement van een set neer als afscheid

Facebookrssmail

Het is maandag 21 oktober als Sum41 het Europese deel van zijn laatste tour aftrapt, welke toepasselijk ‘Tour of the Setting Sun’ genoemd is, in de Mainstage van de Brabanthallen. De special guest voor deze speciale avond is The Bronx. Zelfs met de stevige regen die uit de lucht komt vallen, staat een grote groep fans al ruim voor de deuren open gaan in de rij.

De zaal staat al aardig vol zodra The Bronx zijn set start. Het vijftal duikt er direct erg energiek in de hoop zo het publiek direct mee te trekken, maar dit lijkt niet geheel te lukken als de band tijdens zijn tweede nummer al om een circle pit vraagt. De band blijft echter goed actief op het podium en frontman Matt Caughthran blijft het publiek goed opzwepen. Dit, samen met de heerlijke muziek die de heren brengen, zorgt er voor dat het publiek uiteindelijk toch een pit opent zodra Matt het publiek in springt. De 45 minuten durende set sluit de band erg sterk af, om het publiek zo extra warm te houden voor Sum41.

Voordat het echter zo ver is, schalt er een mooi scala aan poppunk (en daaraan grenzende) meezingers over de speakers om het publiek te vermaken. Als dan uiteindelijk het doek valt en Sum41 direct ‘Motivation’ inzet, doet de band dit onder luid gejuich. Er wordt dan ook direct luidkeels meegezongen op de teksten, en nog voor de eerste woorden gezongen zijn opent zich een gigantische pit middenin de zaal, die vrijwel de gehele avond door blijft razen. Qua setup past het podium goed bij wat de band wil bereiken; een afscheid na zijn 30-jarige bestaan. De verlichting is wat meer oldschool opgezet, de setup is even net wat simpeler, maar het geluid wat ze produceren op deze avond is heerlijk.

De band speelt een flink gevarieerde setlist en doet al vrijwel al zijn albums aan, hiermee vooral grijpende naar de populairste nummers uit het oeuvre wat ze afgelopen decennia hebben opgebouwd. De twee uur durende set gaat geen enkel moment vervelen door de afwisseling die er in te vinden is, en ook de band zelf op het podium (evenals het aanwezige publiek) blijft energiek en zoekt continue de interactie op. Waar er her en der stemmen klonken die riepen dat veel bands van deze status na een aantal jaar toch weer bij elkaar komen, is er een ding zeker; als dit de laatste show van Sum41 op Nederlandse grond was, hebben ze hun carrière hier met een gigantische knal afgesloten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ

Add a Comment