Tenacious D voor exclusieve show naar 013

Facebookrssmail

tenacious DDe Amerikaanse groep Tenacious D komt begin volgend jaar terug naar Nederland. Op maandagavond 9 februari staat dit komisch rockduo bestaande uit de acteurs/muzikanten Jack Black en Kyle Gass op het podium van 013. De heren noemen zichzelf de beste rockband ooit en scoorden diverse hits waaronder natuurlijk het wereldberoemde ‘Tribute’.

Met een combinatie van humor en een passie voor de betere rockmuziek boekt Tenacious D al enige tijd de nodige successen. Acteurs Jack Black (o.a. School Of Rock, King Kong, Kung Fu Panda) en Kyle Gass weten er met hun sound in eerste instantie een tv-serie op betaalzender HBO uit te slepen, maar al snel volgen er albums en grote optredens. Op de titelloze debuutschijf (2001) wordt het tweetal bijgestaan door onder andere Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana). De eerste single, het hilarische ‘Tribute’, wordt een gigantische hit.

Tenacious D brengt in 2006 een speelfilm uit getiteld ‘The Pick Of Destiny’. De film is geen doorslaand succes, maar wordt inmiddels gezien als een cult classic. Het duo tekent ook voor de bijbehorende soundtrack en die doet het gelukkig wat beter. Ook het derde album ‘Rize Of The Fenix’ (2012) blijkt een groot succes voor ‘The D’.

Maar vooral op het podium is Tenacious D vrijwel niet te kloppen. Het duo combineert de muziek met onderhoudend en komisch acteerwerk, hetgeen een lekker gevarieerde avond oplevert. Gass en Black zijn net als vorig jaar weer met z’n tweeën op pad en wie de recensies van die “old school acoustic shows” heeft gelezen, weet dat een avond Tenacious D nog steeds garant staat voor een unieke concertbeleving.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ