Jaguar na 12 jaar terug met nieuw album

Facebookrssmail

Precies 35 jaar geleden werd de NWBOHM cult band Jaguar in Bristol/UK opgericht door zanger Rob Reiss, gitarist Garry Pepperd, bassist Jeff Cox en drummer Chris Lovell, en kreeg al snel een cultus-status. In 1983 brachten ze hun eerste album ‘Power Games’ uit bij Neat Records. Daarna ging het heel snel en Jaguar kreeg een contract bij Roadrunner Records. De band is een klassieke vertegenwoordiger van de New Wave of British Heavy Metal (NWBOHM), waarbij de invloeden van Saxon en Iron Maiden duidelijk hoorbaar zijn. Jaguar behoort tot de favoriete bands van Metallica drummer Lars Ulrich.

Nu, bijna 12 jaar na hun laatste release, verschijnt de speed-knaller ‘Metal X’ !! Gemixt door Mike Exeter (Black Sabbath, Judas Priest, etc. ..) laten de jongens zien hoe het er op het gebied van Heavy Metal vandaag de dag aan toe gaat. Op 7 november komt ‘Metal X’ uit als normale cd en als dubbel-cd, waarbij de bonus CD het album ‘Run Raged’ bevat, het laatste studio-album dat de band uitbracht, in 2003.

JaguarTRACKLIST:
WARTS & ALL
NEW TRICKS
3 MINUTE SONG
X-WING
OUT OF TIME
FAIR WIND OF FIRE
DAY OF THE TRIFFIDS
MORAL DECLINE
HORSE
PAINTED IN A CORNER
STORMCHILD 2014

CD 2 Bonus-CD (Run Ragged):
RUN RAGGED
FENG SHUI
AS THE CROW FLIES
NO CHANGE GIVEN
LIVING HELL
GULF WAR SYNDROME
NAILED
STRAY
THIS IS YOUR LIFE
EIGHTIES
MY WEAKNESS

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ