Zanger en bassist Jack Bruce (Cream) overleden

Facebookrssmail

CreamJack Bruce, de Schotse zanger en bassist van de Britse band Cream is overleden. Cream was de band van Eric Clapton en Ginger Backer, voor Cream schreef Bruce onder andere ‘Sunshine of Your Love’, ‘White Room’, ‘Politician’ en ‘Deserted Cities of the Heart’. Op zijn persoonlijke Facebook pagina is te lezen: “It is with great sadness that we, Jack’s family, announce the passing of our beloved Jack: husband, father, granddad, and all round legend. The world of music will be a poorer place without him, but he lives on in his music and forever in our hearts”.

In 1968 besloot Cream ermee te stoppen. Clapton had een bekritiserende recensie gelezen en vond het tijd om de stekker eruit te trekken. Clapton vond de kritiek zeer erg en later verklaardde hij dat hij van mening was dat Cream gestopt was met het ontwikkelen van hun muziek. Na een in de V.S. gehouden afscheidstournee gaven ze nog één concert in hun thuisland, dit concert in de Royal Albert Hall staat in de lijst van meest legendarische concerten ooit. Jack Bruce is 71 jaar geworden.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ