Allerlaatste album van Pink Floyd bereikt nu al gouden status

Facebookrssmail

pink floydHet nieuwe en gelijk allerlaatste album getiteld The Endless River van de legendarisch rockband Pink Floyd bereikt al voor releasedatum de gouden status in Nederland. Na twintig jaar ligt morgen eindelijk een geheel nieuw studioalbum in de winkels uitgebracht door David Gilmour, Rick Wright en Nick Mason. Het album is geproduceerd door David Gilmour, Phil Manzanera (Roxy Music), Youth en Andrew Jackson.

De webshop Amazon heeft bevestigd dat The Endless River het best verkopende en meest vooruitbestelde album van 2014 en uit de geschiedenis van Amazon is geworden. Hiermee ‘verslaat’ de mythische band artiesten als One Direction, Robbie Williams, Coldplay en Susan Boyle.

The Endless River is ontstaan uit de opnames van The Division Bell sessies.The Division Bell (1994) is het laatst verschenen studioalbum van Pink Floyd en ging wereldwijd ruim twaalf miljoen keer over de toonbank. Het nieuwe studioalbum is voornamelijk instrumentaal, bestaat uit vier composities, achttien episodes/nummers en is een ode aan de in 2008 overleden toetsenist Rick Wright. Er staat één nummer met zang op het album, Louder Than Words. De tekst van het nummer is geschreven door Polly Samson, de vrouw van David Gilmour. Daarnaast levert wetenschapper extraordinaire Stephen Hawking een belangrijke bijdrage aan het nummer Talkin’ Hawkin’.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ