Pink Floyd scoort nummer 1 album met The Endless River

Facebookrssmail

The Endless River, het allerlaatste studioalbum van de legendarisch rockband Pink Floyd, is gisteren op nummer 1 binnengekomen in de Nederlandse album charts. The Endless River bereikte vorige week voor releasedatum de gouden status in Nederland. Nu, een week later, heeft het album de platina status behaald. Ondanks dat het album wereldwijd pas een aantal dagen uit is, is The Endless River al goud in België, Engeland en Duitsland. Het ziet er naar uit dat er nog vele landen zullen volgen.

De uit Engeland afkomstige groep Pink Floyd is van één van de meest succesvolle en invloedrijke bands uit de rockgeschiedenis. De groep behoort tot de pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd heeft in de jaren negentig voor het laatst de nummer 1 positie in de Nederlandse album charts behaald met het vorige studioalbum The Division Bell (1994) en de live opname P.U.L.S.E. (1995).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ