Supertramp​’s meesterwer​k ‘Crime Of The Century’ viert veertigjar​ig bestaan met heruitgave

Facebookrssmail

Crime-Of-The-Century-DeLuxe‘Crime Of The Century’, het album dat wordt gezien als Supertramp’s beste werk, viert dit jaar het veertig jarig bestaan met een DeLuxe heruitgave. Het album, dat in 1974 werd uitgebracht, brengt de toegankelijke balans tussen popmuziek en progressieve rock waaronder de klassiekers ‘Dreamer’, de titelsong en ‘Bloody Well Right’. ‘Crime Of The Century’ zorgde voor een wereldwijde doorbraak van de Britse band Supertramp. De DeLuxe-heruitgave is vanaf vrijdag 27 november verkrijgbaar.

Het originele album is in zijn geheel opnieuw gemasterd. Op de 2CD DeLuxe-editie en de 3LP vinyl-versie van de box is tevens een niet eerder uitgebracht live-album toegevoegd. Deze bijzondere opnames zijn afkomstig van het concert dat Supertramp in 1975 gaf in de Hammersmith Odeon in Londen. Tijdens deze show bracht de Britse band ‘Crime Of The Century’ in zijn geheel live ten gehore, alsmede nieuwe nummers van het album ‘Crisis… What Crisis?’ uit 1975. De live-opnames zijn opnieuw gemixt door Ken Scott, de legendarische producer van ‘Crime Of The Century’ die ook betrokken was bij de opnames en het mixen van albums van The Beatles, David Bowie en Pink Floyd.

In de DeLuxe-heruitgave is een 24 pagina tellend boek vol memorabilia opgenomen met niet eerder gepubliceerde foto’s en interviews met onder andere de bandleden John Helliwell, Roger Hodgsons, Bob Siebenberg en producer Ken Scott. De heruitgave van ‘Crime Of The Century’ is verkrijgbaar in drie verschillende versies: als geheel opnieuw gemasterd album, een driedubbel LP en als digitale download.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ