Abbath, Candlemass en meer voor Netherlands Deathfest II

Facebookrssmail

Netherlands Deathfest IIHet festival vindt pas plaats in februari 2017, maar het grootste gedeelte van de line-up is inmiddels rond. Vandaag maken 013 en Maryland Deathfest weer een rits nieuwe namen bekend voor Netherlands Deathfest II, waaronder headliners Abbath en Candlemass. De laatste zal het klassieke album ‘Nightfall’ integraal ten gehore brengen. Early Birds voior het festival zijn al uitverkocht. Weekendtickets kosten €117 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 25 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Nadat Neurotic Deathfest in 2015 haar laatste editie gaf, sprong de Amerikaanse organisator achter Maryland Deathfest in het gat om de behoefte naar een groot extreme metalfestival in Nederland te vullen. Zo werd Netherlands Deathfest geboren. De eerste editie vond plaats van 26 tot en met 28 februari 2016 en was meteen een doorslaand succes.

Headliner Abbath brak door met de Noorse black/thrashmetal band Immortal. Deze cultgroep brak enkele jaren terug uiteen en sindsdien is de frontman onder zijn eigen naam aan het touren. Het debuutalbum werd begin dit jaar lovend ontvangen door de internationale pers. Doommetal band Candlemass zijn oudgedienden in het genre. Eerder werden ze ook al als headliner geboekt op Roadburn. Op NDF zullen ze het klassieke tweede album ‘Nightfall’ uit 1987 integraal spelen.

De complete lijst nieuwe namen:
Abbath
Baptism
Candlemass
Carnivore Diprosopus
Collision
Convulse
Darvaza
Defeated Sanity
Embryonic Devourment
General Surgery
Ghoul
Horna
Malignancy
Nocturnal Graves
Sargeist
Sinister

Deze namen waren eerder al bevestigd:
Antigama
Birdflesh
Brodequin
Cancer
Cianide
Corpsessed
Craft
Dead Congregation
Dead Infection
Death Toll 80k
Disavowed
Discharge
Gorgasm
Gorgoroth
Grave Miasma
Gride
Hooded Menace
Impaled
Impaled Nazarene
Ingrowing
Iron Lung
Katalepsy
Kerasphorus
Lycanthrophy
Myrkskog
Nifelheim
Pseudogod
Shrine of Insanabilis
Svartidaudi
Terrorizer
Triptykon
True Black Dawn
Tsjuder
Vastum
Wojczech

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ