Eerste namen Roadburn festival 2017 bekend

Facebookrssmail

14502928_1293973487292970_5735944818063815983_nHet uiterst invloedrijke Roadburn Festival keert ook in 2017 weer terug naar 013 in Tilburg. Vandaag worden de eerste namen bekend gemaakt en ook ditmaal brengt Roadburn zeer speciale shows naar Tilburg. De invloedrijke occulte rockpioniers van Coven doen hun eerste show in bijna 30 jaar en de eerste ooit op Europese bodem. Ook doommetal band Warning komt weer bij elkaar (de band stopte in 2009) en speelt het meesterwerk ‘Watching From A Distance’ integraal. John Dyer Baizley van Baroness is aangesteld als curator en Gnod is artist in residence.

De zeer toonaangevende occulte rockpioniers Coven komen voor de eerste keer in bijna 3 decennia bij elkaar en spelen op donderdag 20 april 2017 hun eerste optreden ooit op Europese bodem. De groep onder leiding van frontvrouw Jinx Dawson is van grote invloed geweest op bands als Ghost, The Devil’s Blood, Witchcraft, In Solitude en ook Roadburn zelf. Deze once-in-a-lifetime-show is Roadburn’s manier om Coven’s invloedrijke oeuvre te eren.

John Dyer Baizley is geen onbekende van het festival en hij heeft dit jaar de eer om als curator de Main Stage op vrijdag 21 april en Het Patronaat op zaterdag 22 april te programmeren. “Het is zo’n grote eer dat ik ben uitgezocht voor deze rol; ik voel me oprecht bevoorrecht dat ik zoveel relaties mag koesteren in de microkosmos rondom dit unieke festival.” aldus Baizley . “Het werk wat ik de afgelopen maanden met Walter heb verzet is enorm, zowel in reikwijdte als in diversiteit.” Als onderdeel van de curatie speelt John Dyer Baizley ’s eigen band Baroness op vrijdag 21 april op de Main Stage.

Warning ging vlak na de release van de hoog aangeschreven plaat ‘Watching From A Distance’ in 2006 uit elkaar. Roadburn is blij dat Patrick Walker de band weer bij elkaar heeft gehaald om het album integraal ten gehore te brengen op zaterdag 22 april. “Ik ben trots dat mensen nog steeds interesse hebben in ‘Watching From A Distance’ na al deze jaren en dat ik het album mag spelen op Roadburn 2017.”

Na namen als The Heads, Neige en in 2016 Misþyrming, valt dit jaar Gnod de eer ten deel om als artist-in-residence meerdere malen tijdens het festival op te treden. De band doet vier verschillende shows (waarvan één met de Nederlandse band Radar Men From The Moon onder de noemer Temple OV BVV) die het brede psychedelische karakter van de band verkennen.

Zeal & Ardor hebben in kennerskringen een heuse golf van opwinding veroorzaakt en Roadburn is dan ook vereerd dat ze de onclassificeerbare band heeft weten te strikken voor vrijdag 21 april. Verder speelt Schammsch het lijvige album ‘Triangle’ integraal op vrijdag 21 april en laat Perturbator op dezelfde dag een intense set vol trippende elektronica horen. Les Discretskomt met een nieuw album terug naar Roadburn op zondag 23 april en ex-Agalloch meesterbrein John Haughm stelt op zondag zijn nieuwe band Pillorian voor. Tenslotte komt één van de grote sensaties van Roadburn 2016 terug voor een show op de Main Stage op zaterdag 22 april: Oranssi Pazuzu.

Tickets gaan vanaf donderdag 20 oktober 2016 om 21:00 Nederlandse tijd in de voorverkoop. Ticketkopers zijn tevens van harte uitgenodigd voor de Roadburn Pre-Sale Party in 013, waar tickets vanaf 18:30 gekocht kunnen worden, waarna Ortega en Gomer Pyle zullen optreden in de Jupiler Zaal. De Roadburn Pre-Sale Party is gratis toegankelijk.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ